enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Özkan, Algı Operasyonlarını ve Tek Tip Kıyafeti Değerlendirdi

Özkan, Algı Operasyonlarını ve Tek Tip Kıyafeti Değerlendirdi
08.08.2017
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, FETÖ’nün algı operasyonlarını ve sanıklara tek tip kıyafet düzenlemesini değerlendirdi.  Türkiye’nin demokrasine, adaletine, barışına ve güvenliğine yönelen “varoluşsal tehditler”e hukuk ve adaletle mücadele ettiklerini belirten Özkan, FETÖ’nün “mağduriyet” söylemi arkasına sığınarak yeniden zemin kazanma peşinde olduğunu söyledi.

Denizli Milletvekili şu dikkat çekici değerlendirmede bulundu;

“15 Temmuz, ülkemiz aleyhine faaliyet gösteren tüm terör ve ihanet lobilerini yanına alarak FETÖ’nün başı çektiği “darbe ve işgal” girişimidir. Türkiye 15 Temmuz’da gerçekten bir uçurumun kıyısından döndü. Her devletin yapması gerektiği gibi Türkiye Cumhuriyeti de kendini koruyacak adımları attı ve atmaya devam ediyor. Devlet olmak, ihanet ve terörle mücadele ederken, bugün yapıldığı gibi hukuk ve adaletin sınırları içerisinde kalmayı gerektirir. Biz, demokrasimize, hukuk devletimize, barışımıza ve güvenliğimize yönelen “varoluşsal tehdit”le hukuk ve adaletle mücadele ederken FETÖ, “mağduriyet” söylemi arkasına sığınarak yeniden zemin kazanma peşinde. HDP ve CHP’nin gündeme getirdiği ‘adalet’ ya da ‘mağduriyet’ söylemleri tamamen FETÖ projesi olan “algı oluşturma” projesine hizmet amacı gütmektedir.”dedi.

Özkan;”Suçu ve işlediği şuç nedeni ile suçluyu övmek suçtur”

Duruşma salonunda sanıkların ne giyip giymeyeceklerine ilişkin yasal düzenlemelerin yapılacağını belirten Özkan; “Türk Ceza Kanunu’nun 215. Maddesi’nde suçu ve bir suçtan dolayı suçluyu övmek cezayı gerektirir. 249 vatandaşımızı şehit eden, 2 bin 196 vatandaşımızı yaralayan darbeye teşebbüs suçunun faili, hain FETÖ üyesi sanığın “HERO” tişörtü giyerek eylemini savunmasına hiçbir hukuk düzeni müsaade edemez. Bu hususta mesaj içeren kıyafete müsaade edilemeyeceği sadece bizim hukukumuzda değil Avrupa Konseyi üyesi ülkelerde de mümkün değildir. Bu çerçevede duruşma salonunda sanıkların ne giyip giymeyeceklerine ilişkin yasal düzenlemeler yapılacaktır.” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.