enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4470
EURO
34,7535
ALTIN
2.440,85
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Özkan FETÖ’nün Algı Operasyonlarını Anlattı

Özkan FETÖ’nün Algı Operasyonlarını Anlattı
03.08.2017
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, ÜLKE TV programında FETÖ’nün yargılandığı darbe davalarını ve bu süreçte terör örgütünün algı operasyonlarını değerlendirdi.

Terör örgütünün algı operasyonlarında kriptoları kullandığını belirten Özkan, bu operasyonlara zaman zaman STK’ların da destek verdiğini söyledi.

FETÖ elebaşının son açıklamalarıyla hedef değiştirmeye çalıştığını belirten Özkan, darbe teşebbüsünün bir ‘tiyatro’ gibi göstermeye çalıştığını söyledi. AK Partili Vekil, CHP’nin tiyatro iddiasının arkasında da FETÖ elebaşının iddialarının yattığını vurguladı.

“Amaç, kriptolar üzerinden algı yaratmak”

“FETÖ, davaları dosya üzerinden değil kamuoyundaki algı üzerinden yürütüyor.” diyen Denizli Milletvekili şu dikkat çekici değerlendirmede bulundu…

“Pensilvanya’da oturan terör örgütünün başındaki, geçen günlerde vermiş olduğu bir röportajında ‘Muhtemelen bunu askeriyedeki filanlar yapmıştır.’ diyor. ‘Adil Öksüz buraya geldi ama buraya gelenleri ben nereden bileyim’ diyor. Arkasından da ‘Adil Öksüz MİT ajanı olabilir’ diyor. Yani Adil Öksüz gibi adamlarını kendileri infaz edip, devletle bağlantısını kurdurup bir algı oluşturmaya, darbe teşebbüsünü tiyatroymuş gibi göstermeye çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman iddia ettiği tiyatro vurgusunun arkasında FETÖ terör örtünün başındakinin söylemleri ile değerlendirildiği zaman daha fazla anlam kazandığını görüyoruz.”

Eskiden terör örgütünün algı yönetimlerinin TV ekranlarından yaptığını, şimdi ise bunu kriptolarla denediklerini belirten AK Parti MKYK Üyesi Özkan, “Sürekli yapılan soruşturmaların, yargılamaların ve idari denetimlerin hukuksuz bir şekilde yapıldığı imajı vermeye çalışıyorlar. Ne yazık ki birkaç STK’ların buna destek olduklarını görüyoruz. Kimsenin tanıdığı, bildiği kişilerle ilgili ‘FETÖ ile alakası yoktu, bu da nereden çıktı, bunu da yargıladılar, tutukladılar, gözaltına aldılar.’ diyebilecekleri kimse yoktur. Bacanağımın kardeşi, eltimin görümcesi yanlış yere tutuklanmış diyemezsin. Çünkü tanımadığın etmediğin kişilerle ilgili böyle bir iddiayı ortaya koyman sadece bir şüphedir.” dedi.

“Davaları sonuna kadar takip edeceğiz”

FETÖ davalarında sanıkların utanmaz davranışlarını da hatırlatan Özkan, darbe davalarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Özkan, “Tarafsız, bağımsız, adil yargılama yapma kudretine haiz olan Türk mahkemelerinin, sanıklarla ilgili hak ettikleri cezaları verecekleri konusunda benim hiçbir şüphem yoktur. Biz de bunların takipçisiyiz. Sonuna kadar o şehitlerimizin ruhlarını rahatlatacak, teröristlerin hak ettikleri cezaları alacak kararların alınasıya kadar biz de bu sürecin takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.