enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Özkan, Türkiye’nin Enerji Atılımını Değerlendirdi

Özkan, Türkiye’nin Enerji Atılımını Değerlendirdi
03.04.2018
A+
A-

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan ülkemizin son yıllarda enerji alanında yapmış olduğu atılımı değerlendirdi.

Türkiye’de yerli enerjinin konuşulacağı 2018 yılının beraberinde özellikle, Nükleer Güç Santralini ve yerli kömür teşviklerini getireceğini belirten Özkan; bu durumun uzun dönemde Türkiye’nin geleceği noktayı da ortaya koyduğunu söyledi.

 Elektrik enerjisi kurulu güç kapasitesinin 2023’te 110 bin megavatın üzerine, toplam elektrik enerjisi üretiminin ise Referans Talep Senaryosuna göre, 414 milyar kilovatsaat seviyelerine yükseltilmesinin hedeflendiğini ifade eden Özkan:  2023’e kadar nükleer santrallerden elektrik üretimine geçilecek, üçüncü nükleer santral için de çalışmaların başlanacaktır”dedi.

Özkan sözlerine şöyle devam etti:

ENERJİ ALANINDA DOST ÜLKELERLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Enerji alanındaki projelerimiz ülkemizin atılımının en açık örneğidir. Azerbaycan’la yürüttüğümüz Tanap projesi, Rusya’yla Türk Akım’da, Akkuyu Nükleer Santralinde iş birliği yapıyoruz. Diğer alanlarda da aynı hassasiyeti göstermeye çalışıyor, dost ülkelerle birlikte ortak projeler yapıyoruz.

ÜLKEMİZİN ENERJİ İHTİYACINI GİDERME YOLUNDAN ÖNEMLİ BİR ADIM

Bugün temeli atılacak olan Nükleer Santral projesinin ülkemizin enerji ihtiyacını karşılama yolunda büyük bir adım olmuştur. Dünyada 441 tane nükleer enerji santrali var. Fransa’nın elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 70’i nükleerden sağlanıyor. Japonya’yı Fukushima’dan sonra durdurduğu santralleri tekrar üretime geçirdi. Bütün dünya yenilenebilir enerjiye doğru meyil gösteriyor.

HER ALANDA GELİŞİM DEVAM EDECEK

Hızlı tren hatlarından şehir hastanelerine, limanlardan spor tesislerine, barajlardan sulama kanallarına kadar çok sayıda büyük projeyi adım-adım hayata geçiriyoruz. Türkiye’yi hala 90’lı yıllardaki Türkiye sananlara mesajımız gayet açıktır. Türkiye artık bölgesinin ve dünyanın yükselen bir gücüdür ve zirveye ulaşana kadar da durmayacaktır. Ülkemizin sahip olduğu bu büyük potansiyeli birlikte değerlendirmek isteyen yatırımcılara her zaman desteklemeye hazırız.

VATANDAŞLARIMIZA İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Akkuyu NGS yaklaşık 20-22 milyar dolarlık maliyetiyle Türkiye’de tek kalemde yapılan en büyük yatırım olacak. Santral, 4 bin 800 megavatlık tam kapasitesiyle devreye girdiğinde, yaklaşık 35 milyar kilovatsaat elektrik üretimiyle İstanbul’un enerji ihtiyacını tek başına karşılayabilecek. Doğrudan Akkuyu’da çalışacak insanların dışında dolaylı olarak bu santral on binlerce kişiye istihdam sağlanacak ve bu da vatandaşlarımıza istihdam sağlama yolunda faydalı bir adım olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.