enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5244
EURO
34,8858
ALTIN
2.437,54
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Özkan’nın FETÖ Konusunda Tavrı Net

Özkan’nın FETÖ Konusunda Tavrı Net
30.12.2017
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan televizyon programına katıldı.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özkan, özellikle 15 Temmuz darbe girişimine değinirken; tarihimizde pek çok darbeler yaşadığımıza, bu darbelerin bir kısmının maalesef başarıya ulaşırken, bir kısmının hazırlık aşamasında engellendiğine dikkat çekti. Çoğu darbe girişiminin yargıya intikal etmediğini belirten Özkan: “Cumhuriyet tarihimizde yaşadığımız en önemli ihanetlerden biri olan 15 Temmuz kalkışmasının ve Türkiye düşmanlarının yürüttüğü işgal girişimlerinin hesabı sorulmuştur.15 Temmuz darbe girişimi, milletimizin ülkesine, bayrağına, devletine sahip çıkmasıyla geri püskürtülmüştür. Demokrasisine sahip çıkan halk, tüm dünyaya adeta milli egemenlik dersi verdi ve tüm dünyaya örnek olacak bir cesaret örneği sergiledi. 2016 ihanet darbesi amacına ulaşamadı. Halkın otoritesi saatler içerisinde yeniden tahsis edildi. Şehitlerimiz ve gazilerimiz vardı evet ama ülkemize ve topraklarımıza sahip çıkmayı bildik. Amacı darbe ve işgal girişimi olan Feto ihanetini ortadan kaldırmak için gerekli dirayeti gösterdik.”dedi.

“SON FETÖCÜ TEMİZLENENE KADAR DURMAK YOK”

Milletvekili Özkan konuşmasına şöyle devam etti:

“15 Temmuzdan sonra ortaya çıkan iradenin üç temel hedefi olması gerektiğini düşünüyorum. Bunlardan ilki Feto terör örgütünün bütün unsurlarının kamu bürokrasisinden tasfiye edilmesi gerekliliğidir. Devletin kendi içerisindeki sızmaları engellemesi ve bu sızıntıya sebep olanları temizlemesi gerekir. Türkiye’deki hileli yapılanmasını en önemli tehdit olarak gördüğümüz terör örgütünü halk içerisinden seçmek, ayıklamak oldukça zordur, bunu kabul ediyorum. Fakat bu noktada hem İstihbarat Teşkilatımıza  hem de bütün kamu kurumlarındaki yönetici ve bürokratlarımıza büyük iş ve sorumluluklar düşmektedir. İkincisi yargımız da, yasal süreçler işletmek suretiyle, Fetö terör örgütüne, bugüne kadar Türkiye’de oluşturmuş olduğu bu ihanetin hesabını hukuk yoluyla sormalıdır. Türkiye’de hakkı üstün tutan hakim ve savcılar büyük bir fedakarlık ortaya koymaktadırlar çok şükür.” Diye belirtti.

“MİLLİ VE YERLİ BİR ANLAYIŞLA YAPTIĞIMIZ ANAYASA, TARİHİMİZDE REFORM NİTELİĞİ TAŞIMAKTADIR.”

“Bir meselede şu ki; istediğiniz kadar hesap sorun, istediğiniz kadar devlet içindeki fetöcu unsurları temizleyin, eğer siz darbe ürünü anayasayı değiştirmezseniz yeniden devlet içerisinde bir kanser hücresi gibi devlet içine sızma süreçleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Turgut Özal, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan gibi siyasi liderlerimizin arzusu olan, bu ülkede kalıcı siyasi istikrarı inşa edecek, kalıcı refah ve kalkınma istikametine doğru yol alacak, her gün üzerine koyarak yoluna devam edecek bir Türkiye Cumhuriyeti modelini milletimizin huzuruna getirdik. Osmanlı-Türk tarihi dahil olmak üzere, tarihimizin en önemli anayasal reformunu milli ve yerli bir anlayışla, medeniyet değerlerimizden aldığımız ilhamla, bu ülkenin ihtiyaçlarını gözeterek, milletimizin huzuruna getirdiklerine vurgu yapan Özkan, hükümet olarak; istiklalimizi, Cumhuriyet’ imizi koruyacak kalıcı anayasal reformları gerçekleştirdiğini, tarihimizde unutulmayacak reformlara imza attıklarını belirtti.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ AYDINLATACAK BİR KUTUP YILDIZIDIR”

Konuşmasının sonunda; 2017′ nin genel değerlendirmesi yapılıyorsa, bu değerlendirmenin içerisinde, son yüz yıllık tarihsel süreç içerisinde gerek hukuk, gerek siyaset, gerekse Kültür ve Medeniyet değerlerimiz içerisinde adeta bir kutup yıldızı gibi parlayan ve parlayacak olan anayasa reformu niteliği taşıyan, 16 Nisan reformuna ayrı bir parantez açmak gerektiğini belirten Sayın Özkan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bu ülke halkı tarafından milli, yerli ve sivil anayasal düzenleme olarak kabul edilmiştir. Onun için, bu durumu bir demokrasi bayramı gibi kutlamamız ve önem vermemiz gerekmektedir.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.