enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2189
EURO
35,0249
ALTIN
2.497,87
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C
Cumartesi Açık
28°C

Öztürk İki Bakana Birden Sordu!

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yazılı olarak cevaplamasını istediği iki soru önergesini meclis başkanlığına sundu.

Öztürk İki Bakana Birden Sordu!
16.10.2018
A+
A-

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Batman’da askerlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırının gerisinde yaşananları Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a ikinci ise el motorlu taşıtlar kanununda yapılan değişiklik sonrası doğacak mağduriyetler hakkında yapılmış bir çalışmaların olup olmadığını sordu.

BATMAN’DA İHMAL VAR MI?

Öztürk, Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplamasını istediği soru önergesinde 4 Ekim Perşembe günü Batman ili kırsalında meydana gelen patlama sebebiyle ve geçtiğimiz zaman içerisinde de aynı bölgede aynı olayların gerçekleşmesinin ardından oluşan durumlara yönelik bir takım soru önergesini Meclis Başkanlığına sundu.

İşte Öztürk’ün Bakan Akar’dan Cevabını Beklediği Sorular

1-Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde özellikle terör bölgesi kabul edilen alanlarda kullanılan zırhlı araçların marka ve özellikleri nelerdir?

2-Bahse konu zırhlı taşıma araçlarının söz konusu patlayıcı maddelere karşı yeterli mukavemet edememesi hakkında ne tür önlemler alınmaktadır?

3-Son olarak Batman kırsalında gerçekleşen saldırıdaki patlayıcıların yerleştirildiği yolun asfaltı ne zaman hangi firma/kurum tarafından yapılmıştır?

4-Yaşanan bu saldırıda kullanılan patlayıcıların yerleştirilmesi ve belirli bir süre gizli kalabilmesi hususunda, söz konusu ihmal sebebiyle bölgenin kontrolünden sorumlu kamu görevlileri hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?

HAK KAYIPLARINI SORDU

Öztürk bir diğer soru önergesini de Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın cevaplaması için meclis başkanlığına sundu. Öztürk Bakan Pekcan’a  Ticaret Bakanlığı tarafından 13.08.2018 tarihli Resmi Gazete’de ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik yayınladığı ve 08.09.2018 düzenlemeler yaptığı yasa hakkında cevaplaması üzerine soru önergesi sundu

İşte Öztürk’ün Bakan Pekcan’dan Cevabını Beklediği Soru

1-Ticaret Bakanlığı’nca yayınlanan bu yönetmeliğin kanuna aykırılığının ortadan kaldırılması ve yönetmeliğin uygulamaya konulmasını takiben yaşanan süreçte oluşan hak kayıplarının telafisi hususunda bir çalışmanız var mıdır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.