enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Şahin Tin ve Necip Filiz’den Malazgirt Mesajları

Şahin Tin ve Necip Filiz’den Malazgirt Mesajları
25.08.2017
A+
A-

Malazgirt Zaferi’nin 946’ncı yılı dönümü nedeniyle AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz mesajlarını yayımladı.

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Malazgirt Zaferi’nin 946’ncı yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin, yayımladığı mesajında, Malazgirt zaferinin Selçuklu ve Osmanlı gibi tarihe damgasını vuracak yeni bir dünya medeniyetinin ‘kızıl elması’ olduğunu söyledi.

Milletvekili Şahin Tin, yayımladığı mesajında şunları ifade etti. “Sultan Alparslan komutasındaki Selçuklu ordusu 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te kendinden çok daha kalabalık olan Bizans ordusuyla bir cenk yaşadı. Selçuklu ordusu güvenilir tarih kaynaklarının belirttiğine göre yaklaşık 40 bin kişi ile 200 bin civarında olan Bizans Ordusuna karşı verdiği mücadeleyi zaferle sonuçlandırmıştır. Malazgirt zaferi Türk boylarının Anadolu’ya göç etmesi için büyük bir anahtar olmuştur. Bu sebeple Malazgirt zaferi Anadolu’nun kapılarını Türklere açan tarihi bir zafer olarak nitelendirilmektedir.

Tarihin Akışına yön vermiştir

Malazgirt Zaferi 1071’de Anadolu’dan yükselen Selçuklu ve Osmanlı Medeniyetinin temellerinin atıldığı ve tarihe damga vuran dünya medeniyetinin bir dönüm noktası konumundadır. Aynı zamanda 1071’de Malazgirt’te kazanılan bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olmuş, kahraman milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferler kazanarak, tarihin akışına yön vermiştir.

Türkler için büyük devlet olmanın yol haritası Anadolu’da çizilmiştir. Bizim için büyük medeniyet yürüyüşü kazanılan bu tarihi zaferle başlamıştır. Malazgirt zaferi, Türkleri bugün içinde bulunduğumuz bin yıla taşıyan önemli bir dönüm noktasıdır. Bize düşen ecdadımızın yadigârına sahip çıkmaktır. Bizler dün olduğu gibi bugünde birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelmeye devam edeceğiz. Ecdadımızın bize mirası olan değerlerimizi dimdik ayakta tutmak için mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Barış, huzur ve kardeşliğimize uzanan hain ellere hak ettikleri dilden cevabımızı vermeyi kararlıkla sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 946’ncı yıl dönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan’ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Türk ve dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olan Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünü yürekten kutluyorum.”dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz , Malazgirt Zaferi’nin 946. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında; bizler, 26 Ağustos 1071 tarihinde bütün dünyayı titreten bir askeri dehayla Anadolu topraklarına girmiş, insanlığıyla gönülleri fethetmiş bir neslin evlatlarıyız diyen Başkan Filiz, 26 Ağustos 1071’de Anadolu’nun kapılarını Türk milletine açan Malazgirt Zaferi’nin, tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir destan olduğunu vurgulayarak, “Tarihi değiştiren bu büyük zaferin ardından Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslamlaşması ile birlikte bu mübarek topraklar öz vatanımız haline gelmiştir” ifadesini kullandı.

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ

Başkan Filiz, mesajında devamla şunları kaydetti:

“ 1071’de Allah’u Ekber nidalarıyla buluşan bu topraklar, hep Kubbet-ül İslam olmuştur. Bu topraklarda hüküm süren milletimiz bin yıldır dünyaya adaleti, hakkı hukuku haykırmıştır.Malazgirt Zaferi ile zulmün yerini adalet, düşmanlığın yerini kardeşlik, kinin yerini sevgi almıştır. Asırlar boyunca devam edecek olan barış ve hoşgörü medeniyetinin temelleri atılmıştır. Malazgirt ruhu bizleri birbirimize sıkı sıkı bağlayan çok güçlü bir bağ olmuştur.

Ecdadımızdan miras kalan sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmaya dayalı yüce hasletler, aziz milletimizin her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden geleceğinin, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı vereceğinin güvencesidir.

Bugünlerde milletimizin 1071’de başlayan kardeşliğine göz diken içimizdeki hainler ve onları sahaya süren Türkiye düşmanı küresel sömürgeciler bilmelidir ki; aziz milletimiz istikbaline, istiklaline, vatanına, dirlik ve düzenine, birlik ve beraberliğine kasteden iç ve dış düşmanlarını dün olduğu gibi bu günde yenecek güçtedir.

Türk milletinin birliği, dirliği, istiklali, istikbali ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, Sultan Alparslan’dan Fatih’e ve Atatürk’e uzanan, devlet geleneğimizi koruyup yücelten atalarımızı rahmet ve şükranla anar Malazgirt Zaferi’nin 946. Yıldönümünü kutlar, aziz milletimizin birlik ve dirlik içinde ebediyete kadar hür yaşamasını dilerim.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.