enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4929
EURO
34,9499
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Sancar’dan İddialara Cevap Geldi

Sancar’dan İddialara Cevap Geldi
14.08.2017
A+
A-

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, Üçgen Çarşısının geçtiğimiz günlerde CHP yönetimine yaptığı eleştiri ve teesüfle ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Sancar” Bahri Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Güneş’in Şahsımı ve Büyükşehir Belediye Meclis Grubumuzu itham altında bırakan talihsiz, gerçek dışı  ve saygısız beyanlarına cevaben bu basın açıklamasını yapmayı Denizli’mize ve hiç bir şeyden haberi olmadan yıllardır kaderine terk edilmiş Üçgen Çarşısı işyeri sahipleri ve kiracılarına bir görev kabul ettik.”dedi.

Üçgen Çarşısı Yönetimi  CHP İl Yönetimine Üçgen Çarşı’nın yıkımının gündem olduğu dönemde CHP İl Başkanlığı ve diğer parti il başkanlıkları tarafından yalnız bırakıldığı iddiasında bulunmuştu. Üçgen Çarşısı Yönetimi;”Denizli üçgen çarşısında 654 dükkan bulunmaktadır. Bu dükkanlarında 500 malik ve binlerce yakını yıllardır üçgen çarşısındaki gelişmeleri takip etmektedir. Bu gelişmeleri takip ederken; yanımızda olmayan, bizleri görmezlikten gelen, yanımızdaymış gibi görünerek resmi platform ve merciler karşısında bizleri sessiz kalarak yalnız bırakan tüm siyasi parti grupları bizleri derinden yaralamıştır” diye eleştirilerini iletmişlerdi.

CHP Denizli İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasında, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar iddialara yanıt verdi.

Teoman Sancar’ın basın açıklaması şu şekilde;

”İki gün önce Denizli gündemine düşen Üçgen Çarşısı kat malikleri Denetim Kurulu Başkanı  Bahri Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Güneş’in Şahsımı ve Büyükşehir Belediye Meclis Grubumuzu itham altında bırakan talihsiz, gerçek dışı  ve saygısız beyanlarına cevaben bu basın açıklamasını yapmayı Denizli’mize ve hiç bir şeyden haberi olmadan yıllardır kaderine terk edilmiş Üçgen Çarşısı işyeri sahipleri ve kiracılarına bir görev kabul ettik.

Cumhuriyet Halk Partimizin Büyükşehir Belediye Meclis Grup Toplantısı esnasında Belediye Meclis Üyemiz Şeniz Doğan’ı arayarak Grup Bşk.v. Mustafa Çallıca ile görüşen ardından benimle görüşmek isteyerek, CHP İl Başkanlığı olarak 01 Mart 2017 tarihinde bir Basın Toplantısı ile Üçgen Çarşısı Esnaf ve Maliklerinin mağduriyetini dile getirdiğimiz ve Zolan’dan burada yapılmaya çalışılan işlemin ne olduğunu sorduğumuz konunun tekrarını içeren bir önerge vereceğini ve Meclis Grubumuzla Bahri Yıldırım ve Ömer Güneş’in görüşmek istediğini  beyan etmiştir.”dedi.

”Bizim Grup Toplantılarımızda duyacağınız tek şey Milletimizin ve Memleketimizin Hakkı ve Hakkaniyetidir”

Bu görüşme sonrasında ahlak ve adap dışı bulduğumuz bir telefon dinleme olayını kamuoyuna yansıdığını duyduk. Olayın aslı Belediye Meclis Grubumuzun geçen toplantıda incitici sözlerinden ötürü Sayın Çapar’a güvenmemeleri ve inanmamaları sonucu kendisinden gelecek bir önergeye imza atmaları konusunda çekincelerini dile getirmeleridir. Karşılığında Ben de ;“Üçgen Çarşısı konusunda Bekir Çapar ,Sayın Zolan’la çatışacaksa bırakın çatışsın. Bizim Meclis Üyemiz değildir, bizi bağlamaz. Ama Üçgen Çarşısı hem esnafımızı, hem bizleri, hem Denizli’mizi ilgilendirmektedir ve Bizler de zaten aynı konuyu dile getirmiştik” diye konuştum. Sayın Yıldırım ve Güneş acaba açık kalan telefonda neyi duydunuz, Yaşlı dedelerimizden, ninelerimizden  vekalet alıp Üçgen Çarşısında gizli işler çevirdiğimizi mi, yoksa Fetö terör örgütü üyeliği zannıyla aranan bir İş adamıyla 70-80 tane hisse topladığımızı mı, daha da yoksa yıkım raporunu veren heyetin şu an ki adli durumunu mu neyi duydunuz, rantı mı, tezgahı mı yoksa talanı mı! Bizim Grup Toplantılarımızda duyacağınız tek şey Milletimizin ve Memleketimizin Hakkı ve Hakkaniyetidir.

Şimdi soruyorum, CHP İl Başkanını samimiyetsiz, hafif ve şık bulmayan Üçgen Çarşısı’nın iki yöneticisine;

Siz 03/04/2017 yılında Belediye Başkanlığına dilekçe vererek Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Üçgen Çarşısındaki iki yaşlı dede ve ninemizden vekalet alarak kentsel dönüşüme başvurduklarını ve çürük ve yıkım kararı aldırdığını ve bu kararı kabul etmediğini, Belediyenin yaptığı işlemin Hakkaniyet ve Adalet  ölçülerine uygun davranmadığını ve her türlü şüphenin ortadan kalkması için yeniden müracaat etmek istediğini  beyan etmedin mi!  Peki bunun karşılığında Belediyeden size 12/04/2017 tarihli verilen cevapta bunun mümkün olamayacağı bildirilmedi mi!

Siz İmar Durumu için başvurduğunuzda İmar Durumu tarafınıza 5 kez ayrı tarihlerde talep etmenize rağmen imar durumu verilmemesine karşılık Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmadınız mı!

Sizlere Yıkım Emri Tebliği yapılıncaya kadar ekmek yediğiniz işyerinizin birileri tarafından başınıza yıkılacağından haberiniz var mıydı! Ardından İdare Mahkemeye dava açıp yıkımı durdurmaya çalışmadınız mı!

”Esnafınız kaderine bırakıp Belediye Başkanı Sayın Zolan, bağımsız Meclis Üyesi  ile saç ayağını kurmuşsunuz”

Bugüne gelelim, Sevgili Yıldırım ve Güneş bugün ne oldu da Sizler için mücadele eden CHP İl Başkanı ve Belediye Meclis Grubuna saygısızca saldırıyorsunuz! Teşekkür ettiğiniz Sayın Zolan size dava açtığınız günden bu yana Denizli Büyükşehir Belediyesinden hangi yazı ile kararını değiştirmiştir. Belediye Başkanı Sizi hangi vaatle etkilemiş bilemem ama siz gördüğüm kadarıyla kendi esnafınız kaderine bırakıp Belediye Başkanı Sayın Zolan, bağımsız Meclis Üyesi  ile saç ayağını kurmuşsunuz. Bu saatten sonra Üçgen Çarşısında yaşanacak bir mağduriyetin bir sorumlusu da sizsiniz.  Çünkü Sayın Zolan’ın mecliste verdiği beyanlar yerine getirilmesi mümkün olmayan vaatler, hukuk dışı beyanlardır. Zaten açıklamasında sanki Üçgen Çarşısı Denizli Belediyesinin malı olmuş gibi konuşmaktadır. Denizli Belediyesi hiçbir şahsa ait özel gayrimenkullerin ne yıkım bedelini ödemeye ne de diğer harcamalarını yüklenmeye yetkili değildir. Açıkçası Bahri Yıldırım ve Ömer Güneş şu an neye ve kime hizmet ettiklerini bilmeden kendi Çarşı Esnaflarını kaderine terk etmenin teşekkürünü etmişlerdir.

Çok değerli Üçgen Çarşısı esnaflarımız iki yöneticinin gaflarına rağmen Biz Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Örgütü olarak Sizlere ait olan ve Anayasa ile belirlenmiş Mülkiyet Haklarınızı sonuna kadar savunmaya davanızın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çünkü Üçgen Çarşısı Denizli Büyükşehir Belediyesinin değil Üçgen Çarşı Esnafının malıdır.”dedi.

Sancar basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Teoman Sancar basın toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun ”Osman Zolan’ın yıkımdan 1 TL paraya almayacağız sözünü nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna cevap verdi.

Sancar”Osman Zolan Reklam yapıyor”

Osman Zolan bu konuda reklam yapıyor. Bu yıkımdan para almayacaksa kendi cebinden ödemek zorunda. Denizli Belediyesi kentsel dönüşümle ilgili şahsi malların yıkımının kararını,tahakkümünü ve tahakkukunu yapamaz. Çünkü Denizli Belediyesi kendi malı ile ilgili beyanda bulunabilir.

Zolan, Üçgen Çarşısı’nın yıkımından para almayacağım diye yazılı beyan verebilir mi? Üçgen Çarşısı’ndan alıyorsan Ahmet Amca’dan da alma. O niye veriyor. Kamunun parası siyasi şov için kullanılamaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.