enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Sedat Demirci’den Merkezefendi’ye Bisiklet Soruları

Sedat Demirci’den Merkezefendi’ye Bisiklet Soruları
07.06.2017
A+
A-

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci Merkezefendi Belediyesi’nin dağıttığı bisikletler üzerine basın açıklaması yaptı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun cevaplaması isteği ile yapılan basın açıklamasında proje ile ilgili sorular yönelten Demirci, “İlçe sakinlerinin tümüne bisiklet dağıtılacak mı?”diye sordu.

İşte Sedat Demirci’nin Subaşıoğlu’na yönelttiği sorular:

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci

  • Merkezefendi sakinlerinin belediyeye ödediği vergiler ile milyonlarca bedellerle teminedilen bisikletlerin ocuklardan sonra öğretmenlere dağıtılmasına hangi öncelik kriterleri ve verilerle karar verilmiştir?
  • Örneğin öğretmenlerin yanı sıra, Merkezefendi sınırlarındaki okulların hademesinden çaycısına kadar dar gelirli eğitim emekçilerine, diğer kamu kurumu çalışanlarına, hatta Merkezefendi Belediyesi’nin kendi personeline ve onların çocuklarına bisiklet dağıttınız mı? Dağıtmayı düşünüyor musunuz?
  • Kamu personelinin dışında, ilçemizde yaşayan işçilerin ve emekçi kardeşlerimizin, lise düzeyindeki öğrencilerimizin sağlıklı yaşamaya ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz?

    Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu

    Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu

  • Merkezefendi’de sağlıklı yaşamı özendirmek adına yaptığınız bisiklet dağıtımı projesinde, ilçe sakinlerinin adalet duygusunu zedelememek adına çalışmanız var mı? İlçenin 70 binden fazla konutuna en az 1 bisiklet dağıtarak dokunmayı düşünüyor musunuz?
  • Bisiklet dağıtım projesinin an itibariyle gördüğümüz kısmı aysbergin görünen kısmı mı? Bizce öğrenciler, çocuklar ve gençlerle sınırlı kalması gereken bu projenin toplumun tüm kesimlerine ulaşması için bir düşünceniz var mı? Varsa bu projenin maliyetlerini hesapladınız mı?
  • Ayrıca dağıtılan binlerce bisikletin ihalelerini hangi şartlarda, nasıl gerçekleştiriyorsunuz? Bu ihaleleri kazanan firmalar kimler? Bisiklet başına kaç lira ödeme yapılıyor? Her yıl ihaleyi aynı firma mı kazanıyor? Bu firmanın belediye yöneticileri ve veya Ak Parti’nin her hangi bir organıyla bağı var mı yok mu? Bu bilgileri de kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?
  • Peki ya asli göreviniz?
  • Merkezefendi Belediyesi olarak,  dağıttığınız bu binlerce bisikletin kent sakinlerinin güven içinde kullanılması için asıl göreviniz olan bisiklet yolları konusunda nasıl bir adım attınız?
  • Binlerce bisiklet dağıtılan Merkezefendi’de; Gümüşçay’ı veya Bozburun’u geçtik, Yenişehir’de, Servergazi’de, Adalet Mahellesi’nde, Bereketli’de uluslar arası standartlarda toplam kaç kilometre bisiklet yolu yaptınız, daha kaç kilometre bisiklet yolu yapmayı düşünüyorsunuz?
  • Yoğun trafik, bisiklet sürmeye elverişsiz dar ve tehlikeli sokaklar ve caddelerde yarın dağıttığınız bir bisikletten tek birinin, bir vatandaşımızın, bir gencimizin ya da Allah göstermesin bir çocuğumuzun, sırf asıl görevinizi yerine getirmemenizden dolayı yaralanması veya yaşamını yitirmesine yol açması, vicdanınızı kanatmayacak mı? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz?
  • Bu soruların yanıtlarını mümkün olan en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşmanızı bekliyoruz.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.