enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2220
EURO
34,7441
ALTIN
2.454,72
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
20°C
Denizli
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

Sosyal medyadaki oy tutanakları hakkında YSK’dan açıkalama

14 Mayıs seçimi bitti ancak tartışmaları sürüyor. Partiler itiraz sürecini işletiyor. Özellikle dün sosyal medyada çok fazla yapılan ıslak imzalı tutanaklar ile YSK’ya işlen oylar arasındaki farkların vurgulandığı paylaşımlar hakkında YSK’dan açıklama geldi.

Sosyal medyadaki oy tutanakları hakkında YSK’dan açıkalama
17.05.2023
A+
A-

14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinin sona ermesinin ardından itiraz süreçleri sürüyor. Özellikle dün sosyal medya üzerinden çok fazla paylaşım yapılarak ıslak imzalı tutanaklar ile YSK’ya işlen oylar arasındaki farklar vurgulandı.

Dün de sosyal medyada ortaya atılan bazı görseller ve itirazlar üzerine YSK Başkanı Ahmet Yener, basın açıklaması yaptı. Yener, “Oy verme gününde sandıktan çıkan oy pusulaları 7 kişilik kurul tarafından incelenmekte ve sandık tutanağı imzalanmaktadır. Tutanaklar ilgililere verilmiştir. Sandık kurullarının yaptığı işlemlere göre itiraz ve şikayet süreleri de kanunda belirtilmiştir. YSK itirazları yasanın öngördüğü süre içinde görüşüp sonuçlandıracaktır. Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile ilgisi bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar edilmemelidir. Süreç şeffaf bir şekilde devam etmektedir.” dedi.

YSK Başkanı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ayrıca yurt dışı seçmen listesine kayıtlı olan seçmenlerin yasal düzenleme gereğince herhangi bir yurt dışı temsilciliğinde veya gümrüklerde oy kullanabilmesi mümkün olup, bu nedenle yurt dışı sandıklarda kayıtlı seçmenden fazla oy kullanılabilmesi yasal mevzuata uygundur. Yüksek Seçim Kurulu ile teknik altyapısı uygun olan ve seçime katılan tüm siyasi partiler arasında veri akışı söz konusu olup, kesin sonuçların açıklanmasının ardından, internet sitemizden kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.