enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4644
EURO
34,8405
ALTIN
2.446,22
BIST
9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Pamukkale semalarından Denizli’ye, Türkiye’ye seslendi

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Pamukkale semalarından Denizli’ye, Türkiye’ye seslendi

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül bu yıl içinde üçüncü kez Denizli’ye geldi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için Denizli’yi tercih eden Sarıgül bugün sabahın ilk ışıklarıyla Pamukkale semalarına havalandı. TDP İl Başkanı Orçun Sarıhan, basın mensupları ve partililerle Pamukkale’de balon turu yapan Sarıgül yerden 1000 metre yükseklikte ülke gündemine dair soruları yanıtlarken, Denizli’ye mesajını iletti.

Mustafa Sarıgül’ün Pamukkale’nin eşsiz manzarası eşliğinde açıklamaları şu şekilde;

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Pamukkale’desiniz ne düşünüyorsunuz?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Denizli’de olmaktan son derece mutluyum. Türkiye’miz gerçekten cennet, turizm çok önemli. Bizim 5T formülümüzden biri turizmdir. Deniz, doğa, kültür turizm var. Bir de balon turizmi var. Gerçekten herkesin Denizli’ye Pamukkale’ye gelmesi bu güzelliği görmesi lazım. Atatürk’ümüz şunu söylemişti;’İstikbal Göklerdedir’ gerçekten istikbal göklerdir. Bizim Pamukkale’yi balon turizmini turistlerle buluşturmamız lazım.

Denizli’ye üçüncü gelişiniz. Neden Denizli?

Denizli sanatta, kültürde, doğada, turizmde, hayvancılıkta, ihracatta önemli olsun istiyorum. Denizli’yi pilot bölge seçtik. Denizli’de değişimi sağlayacağız. TDP olarak Denizli’nin dünyanın katma değerinden payını almasını istiyoruz. Denizli’nin birazcık ışığı sönük.  Denizli’nin ışığını parlatmamız lazım. Paris, Milano, Lugano varsa Denizli’de var. Denizli’deki doğal, tarihi güzelliklerini dünya ile buluşturmak için TDP olarak pilot il Denizli’yi seçtik.

Türkiye gündemine gelirsek erken seçim beklentileri hakkında ne söylersiniz? Hazır mısınız?

TDP dipten gelen bir dalgadır. Türkiye’nin her tarafında teşkilatlarımız örgütleniyor. 180 Günde partimizi kurduk. Kurultayımızı yaptık. Seçimlere girmeye hak kazandık. Artık oy pusulalarında kalbimiz var. Bizim kalbimiz Ahmet için Mehmet için atmayacak. Kalbimiz dünya için atacak. TDP diyor ki;’Dağlar ne kadar yüksek olursa olsun güneşin doğuşu engellenemez” ve güneş doğuyor. Güneş TDP için Türkiye için doğuyor. Biz çare bulmak için dertlere derman olmak için dolaşıyoruz. Türkiye’de değişime ihtiyaç var. Değişimin öncüsü biz olacak.  İktidarlar da mevsim gibidir. Zamanı gelince değişir. Artık iktidarın değişme zamanı geldi. Biz daha iyisini güzelini yapacağız. Evrensel hukuk kurallarını Türkiye’ye getirecek tek parti TDP’dir. Ulusal birliği geliştirip güçlendirecek olan parti TDP’dir. Bunların yanı sıra bugün çok anlamlı bir gün 29 Ekim. Ulusumuzun en önemli bayramı bugün olmasaydı, Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı biz burada olamazdık. 50 islam ülkesinde tek örneğiz. Bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Demokrasi demeseydi Afganistan’dan farksız olurduk. Buradan milletime şunu söylüyorum, Mustafa Kemal Atatürk bir partinin Atatürk’ü değil. Mustafa Kemal Atatürk yurttaşlarımızın Ata’sı.  Hangi siyasi partiye oy verirseniz verin Atatürk bizim için cumhuriyet, demokrasi, inançlara saygı, ülkemizin gelişmesi, kalkınmasıdır. Atatürk’e sahip çıkalım.

10 büyükelçi, faiz indirimi gündemleri hakkında ne söylersiniz?

10 büyükelçi diplomattır. Diplomatça davranmamışlardır. Doğru davranmamışlardır. Diplomatlar siyaset yapmamalıdır. 10 diplomat bir ülkenin yönetimine müdahalede bulunmasına diplomatik olarak yakıştırmayız. Keşke biz de geçmişte Trump istiyor diye bir rahibi bırakmasaydık. Adaletimiz rahibi bıraksaydı. Merkel istiyor diye bir gazeteciyi Almanya’ya göndermeseydik. TDP olarak diplomasiye, uluslararası hukuka önem veriyoruz. Biz evrensel hukuk kurallarını uygulayacağız. TDP olarak tek celsede adalet için çalışıyoruz. Yerden 800 metre yükseklikte ayağım yere basarak söylüyorum. Bir davanın yıllarca sürmesini doğru bulmayız. Tek celsede adaleti Türkiye tartışmalı. Faiz konusunda ise şunu söylerim. TDP iktidarında kurumların işine karışmayacağız. Merkez Bankası bağımsızdır. Gece saat 3’te başkanı değiştirmeyeceğiz. Ekonominin kendi kuralları vardır, müdahale edilmemelidir.

Denizli’de dün bir kadın cinayeti yaşandı. Kadın cinayetlerine karşı politikanız nedir?

Türkiye tarihinde ilk defa 8 Mart Kadınlar Günü’nde kadın cinayetlerine karşı 15 bin erkek arkadaşla yürümüştük. Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de kadın cinayeti yokken Türkiye’de yılda 300’ün üzerinde kadın cinayeti işleniyor. Bunun sosyal, ekonomik yanına bakmak lazım. TDP iktidarında kadın cinayetlerini asla konuşmayacağız. Kadın cinayetleri çağ dışı bir olaydır.

Mustafa Sarıgül’ün açıklamalarının ardından söz alan TDP Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan;”Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 29 Ekim’i kutlamak için Denizli’yi tercih etti. Denizli’ye ne kadar önem verdiğini buradan anlıyoruz. Denizli’nin ışığını TDP olarak en üst noktalarda yakacağız. İnanılmaz enerjik bir genel başkana sahibiz. Biz ona ayak uydurmakta zorluk çekiyoruz. Genel Başkanımızın 10’da 1 eforunu yakalayabilirsek  inanın Türkiye uçacaktır”dedi.

Açıklamaların ardından TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Denizli programına şehitlik, Şebnem Şirin’in ailesine taziye, esnaf buluşması ve parti binasında buluşma için harekete geçti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.