enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3111
EURO
34,6836
ALTIN
2.411,58
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Varlıker’den Hızlı Başlangıç

Varlıker’den Hızlı Başlangıç
28.12.2017
A+
A-

Büyüme ve tarım sektörü konusu üzerine araştırma yapan Varlıker, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ziyaretinin ardından Denizli Hali’ni ziyarete gitti. CHP Merkezefendi İlçe Örgütü olarak Denizli Hali’ne giden Tolga Varlıker ‘Halin halini perişan’ olarak yorumladı.

Denizli Hali’nde ki çalışanların sorunlarını dinleyen Varlıker, ziyareti gerçekleştiren, tüm partiler dahilindeki ilk ilçe örgütü olduğunu vurguladı. Hal çalışanların sorunlarını derleyen Varlıker, sorunlara yönelik basın bildirisi yayımladı. En temel sorun ise hale denetimsiz gelen meyve ve sebze. Hale girmeyen meyve ve sebzelerin marketlere ulaşması kayıtsız, kontrolsüz, algısız mal girişi 2005 yılından beri yapılmadığına değinen Varlıker, hal esnafının ”Belediye, pazarcıları oy potansiyeli olarak görüyorlar ve bu kayıt dışılığa ses çıkarmıyorlar’’ dediklerini belirtti.

Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünler

Kontrolsüz sebze ve meyvelerin iyi tarım uygulamaları ve sağlıklı gıda ürünlerinin durumu için de tehlikeli olduğunu belirten Varlıker, denetimsizliğin kimin ürettiği belli olmayan ürünlerin, binlerce pazaryeri ve marketlere ulaşması üstünde ilaç artığı olan meyve ve sebzenin tezgahtan sofralara taşınmasının halk sağlığı için risk olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz sene iflas eden Borsa Market’te çok paraları kalan esnafın olduğunu ve toplam ödenmeyen rakamın 2,5 Trilyon olduğunu söyleyen Varlıker, “Pazara giden 500 pazarcının sadece 5 veya 10 tanesi hale uğrayıp kayıt veriyormuş.Denizli Belediyesi’nin bu kontrolsüzlükten çok fazla gelir kaybı varmış ama buna bilerek göz yumuyorlarmış’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.