enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C

Vekil Öztürk’ten Avdan Termik Santrali açıklaması.. “İtiraz ile iptal edilebilir”

Denizli’nin Tavas İlçesi Avdan Mahallesi’deki ‘termik santral’ tartışmaları halen devam ediyor. ÇED raporu iptal edilen ancak Cumhurbaşkanının üstün kamu yararı olduğu gerekçesi ile kararnamede imzaladığı proje için İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk çağrıda bulundu.

Vekil Öztürk’ten Avdan Termik Santrali açıklaması.. “İtiraz ile iptal edilebilir”
05.02.2022
A+
A-

Tavas Avdan temrik santrali ile ilgili 13 Ocak tarihinde 5103 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile üstün kamu yararı olduğu gerekçesi ile kamulaştırılma yapılmıştı. 3764 dönüm arazide 564 tane parsel ile ilgili MAPEG üzerinde kamulaştırma görevi verilmişti.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk konuyla ilgili açıklama yaptı. Öztürk; “Bu konuyla ilgili geçmiş dönemde bölge vatandaşlarımız bölge muhtarlarımız hatta AKP büyükşehir belediye başkanı ve Tavas belediye başkanı da dahil olmak üzere itirazlarda bulunmuş ve 3 Haziran 2020 tarihinde Çevre Şehircilik Bakanlığının ÇED raporunu iptal etme süreci yaşanmıştı. Lakin Sn. Cumhurbaşkanı üstün kamu yararı olduğu gerekçesi ile böyle bir kararnameye imza atmıştı. Biz 2 Şubat çarşamba günü Tavas Belediye Meclisine benimde imzam olmak üzere 7 tane Tavas Meclis üyesi ki içerisinde mevcut iktidarın meclis üyesi de söz konusu , bölgedeki bütün muhtarlarımız hatta bölge dışında Tavasa bağlı 32 muhtarlık, Tavas ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü kuruluşu başkanları belediye meclisine bir önerge verdiler. Çünkü 13 Ocak tarihinde olan bu kararnameye 30 gün içerisinde iptali ile ilgili bir itirazın yapılması halinde bu kararname iptal edilebilir.”dedi.

Öztürk;”Bunun örnekleri de var 2018 yılında Eskişehir de Alpu ovasında bir Cumhurbaşkanı kararnamesi kamulaştırma iptali ile karşılaştı. Lakin Belediye meclisinde gündeme getirilen bu önerge oyalamaya bile sunulmadan rafa kaldırıldı. Dolayısıyla Tavas belediyesi bu konuyla ilgili itiraz hakkını kullanmamayı tercih etti . Anladığım kadarıyla Cumhurbaşkanı karara imza attıktan sonra Cumhurbaşkanın kararına biz ne yapabilir düşüncesi ile AKP belediye başkanları da daha önceden yapmış oldukları bu itirazın arkasında durmamayı tercih ettiler. İçinde birinci sınıf tarım arazileri bulunan yeraltı sularımızın etkileneceği, zeytinlik alanlarımızın bulunduğu bu güzide yerimizi Avdan Platformu ile birlikte gerekirse bizler itirazlarımızı yapacağız. Aynı zamanda konuyu TBMM de bir araştırma önergesi ile veya gündem dışı bir konuşma ile de gündeme getireceğim.”şeklinde konuştu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.