enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Vekil Öztürk’ten, Bakan Kasapoğlu’na Passolig sorusu

Vekil Öztürk’ten, Bakan Kasapoğlu’na Passolig sorusu
28.08.2020
A+
A-

Milletvekili Yasin Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir yazılı soru önergesi verdi.  Öztürk soru önergesinde geçtiğimiz sezonun yüzde %25’inin seyircisiz oynandığına dikkat çekti. Vekil Öztürk, Passolig’te e-bilet kullanım sürelerinin taraftarın kartında işlemeye devam ettiğini, süresi biten taraftarların da ancak yıllık 27,36 TL ile 48.50 TL arasında 7 farklı ücret karşılığında süreyi uzatabildiğini ifade etti .

Milletvekili Öztürk konuyla ilgili “Sistem böyle yürürse kazanan sadece Passolig olacak” diyerek beş buçuk milyondan fazla taraftarın ise maçlara giremediği sürenin de bedelini ödeyeceğini, zarara uğrayacağını vurguladı.  Zaten TFF de Eylül ayı boyunca oynanacak maçların seyircisiz olacağını açıklayarak taraftarın maçları izleyemeyeceği sürenin uzayacağını ifade diyen Öztürk taraftarların e-bilet için bir sezon kullanım ücretinden muaf tutulmasını istedi.

Öztürk’ün soru önergesi şu şekilde;

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını sürecinde Türkiye Futbol Süper Ligi 25. haftadan itibaren 26. ve 34. haftalar arasında seyircisiz oynanarak bitirilmiştir. Bu bahse konu 8 hafta neredeyse tüm sezonun %25’ine tekabül etmektedir.

2020-2021 sezonu için de seyircili müsabakalara ne zaman başlanacağı henüz netleşmemiştir.

Öte yandan, 5.558.736 kişide Passolig kart bulunmaktadır. Passolig kartlarından yıllık 27,36 TL ile 48.50 TL arasında 7 farklı ücret alınmakta ve bu kartlar yine ücret karşılığı her yıl yenilenmektedir.

Bu doğrultuda;  

  1. Seyircisiz oynanan ve sezona ara verilen süreler Passolig elektronik bilet sürelerine eklenecek midir?
  2. Sistem üzerinde e-bilet süre uzatımı halen aktif durumdadır. Bu işleyiş taraftarlar açısından maddi bir kayıp değil midir?
  3. Passolig ödeme sistemlerini N Kolay ve Aktif Bank markaları İle yürütmekte olan Çalık Holding buradan haksız bir kazanç elde etmekte midir?
  4. Salgın sürecinin devam ettiği dikkate alınarak, taraftarlar açısından hak kayıpları yaşanmaması açısından ne gibi çalışmalarınız bulunmaktadır? Yıllık kart ücretlerinin bu sezon alınmaması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.