enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2607
EURO
34,8618
ALTIN
2.431,13
BIST
10.100,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Açık
30°C

Vekil Sancar, Çal-Baklan-Çivril Ovası’ndaki sulama krizinin peşini bırakmıyor

Vekil Sancar, Çal-Baklan-Çivril Ovası’ndaki sulama krizinin peşini bırakmıyor
30.09.2020
A+
A-

Denizli’nin en büyük üretim bölgelerinden biri olan Çal-Baklan-Çivril Ovası’nda bu sene büyük bir sulama krizi yaşandı. Ovanın sulamasını üzerine alan DSİ çiftçilerden sulama paralarını peşin alarak mısıra 3 su, ayçiçeğine 2 su garantisi vermişti. Çal-Baklan-Çivril Ovası’nda yaşanan sulama krizi yüzlerce çiftçinin mağduriyetine yol açtı.

Çal İlçesi’ne giderek çiftçilerle bir araya gelen CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Yaşanan olay Aziz Nesin romanlarının konusu gibi. Devlet, çiftçiden aylar önce, vereceği suyun parasını alıyor, hatta kuraklık olsa bile sulama yapılacağı garantisini veriyor, buna rağmen paralarını peşin ödeyen çiftçiler tarlalarında mahsulleri ile susuz kalıyor. Mısırı tarlada kalan, hasat yapamayan çiftiye kim sahip çıkacak. Çiftçiyi bu hale düşüren yöneticiler bunun bedelini ödemelidir. Hem devleti hem de çiftçiyi zarar ettiren yöneticiler hakkında hemen soruşturma başlatılmalıdır” dedi.

TARIM BAKANINI BÖLGEYE BEKLİYORUM

Yaşanan su sıkıntısının en büyük nedenlerinden birinin suya ihtiyaç olmadığı dönemde 20 gün Menderes’e boşa su akıtıldığını vurgulayan Sancar, “Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bir an önce bölgeye gelerek çiftçinin mağduriyetini gidermesi gerekir. Zaten zor günler yaşayan çiftçiye atılan bu darbenin çok ağır sonuçları olacak” ifadesini kullandı.

NELER OLMUŞTU?

DSİ DENİZLİ’DE GÖRÜŞME YAPILMIŞTI(7 AĞUSTOS 2020)

Çal-Baklan-Çivril Ovası’nda yaşanan sulama krizi için Devlet Su İşleri Aydın Bölge Müdürü Göktuğ İlter, belediye başkanları ve milletvekillerinin katılımı ile Çivril’de yapılacak toplantıda ele alınacaktı. Toplantının son anda Denizli’de yapılma kararı üzerine CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar öncülüğündeki çiftçiler haklarını aramak için toplantıya yetiştiler. Toplantıda yeni yılda sulama sorununun yaşanmaması üzerine projeler konuşulduğunun öğrenilmesi üzerine Vekil Sancar ve çiftçiler bu sene sulama garantisinin yerine getirilmemesinden dolayı oluşan zararın DSİ tarafından üstlenilmesi talebinde bulundu. DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter o gün Aydın’a dönmekten vazgeçtiğini ertesi gün Tarım İl Müdürlüğü ile görüşerek tarlalardaki hasar tespit çalışmalarının başlatılacağını belirtmişti. Taraflar 15 gün sonra toplantıda buluşmak üzere ayrılmışlardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.