enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 6 Ton Su Tasarrufu

Acıpayam Devlet Hastanesi’nde yapılan enerji ve kaynak tasarrufu çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Su arıtma sistemine eklenen geri kazanım düzenlemesi ile hastane %10 su tasarrufu elde etti.

Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 6 Ton Su Tasarrufu
21.11.2018
A+
A-

Hastanede bulunan büyük ölçekli su arıtma sisteminden, arıtılmış su elde edilirken açığa çıkan günlük yaklaşık 6 ton su, geri kazanım yöntemiyle tekrar kullanılabilir hale getirildi. Geri kazanılan bu su, hastanenin çamaşırhane ve bahçe sulama sistemlerinde kullanılmaya başlandı. Kurulan sistem ile kaynak israfı önlenerek, su tüketiminde %10’a yakın tasarruf sağlandı. Böylece Hastanede bir yılda 2.160 ton suyun geri kazanılması ve hastanenin 13.000 TL tasarruf etmesi öngörülüyor.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk yapılan enerji verimliliği ve kaynak tasarrufu çalışmaları hakkında şöyle konuştu; “Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği dönemimizden bugüne 5 yıldır yapmış olduğumuz enerji verimliliği çalışmalarına bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. Acıpayam Devlet Hastanemizde yaklaşık bir yıldır enerji verimliliği çalışmaları devam etmektedir. Yapılan bu çalışmalar sayesinde elektrik tüketimi %18, yakıt tüketimi %15 oranında düşürülerek 10 ayda yaklaşık olarak 120.000  TL tasarruf sağlandı. Şimdi de su tasarrufu ile ilgili kurulan geri kazanım sistemi devreye alınarak su tüketimi %10’a varan oranda düşürülüyor. Bu da bir yılda yaklaşık 13.000 TL tasarruf anlamına geliyor. Daha da önemlisi bu çalışmalar ile kaynak israfının önüne geçerek, karbon ayak izimizi azaltıyor, çevre duyarlılığımızı sürekli arttırıyoruz. Bu anlamda Acıpayam Devlet Hastanemizde yoğun gayret gösteren Başhekimimizden teknisyenimize kadar tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.