enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2843
EURO
34,9724
ALTIN
2.445,58
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C

BA.5 için yeni semptom uyarısı!

Koronavirüs mücadelesi 2 yıldır sürerken Omicron alt varyantı BA.5 için alarm durumu söz konusu.BA.5 nedeniyle dünya genelindeki vaka sayıları artarken İrlandalı İmmünolog BA.5’te görülen yeni semptomu açıkladı.

BA.5 için yeni semptom uyarısı!
19.08.2022
A+
A-

2019 yılından bu yana çok sayıda ölüme nedne olan Koronavirüs tabiri caizse kabuk değiştirmeye devam ediyor.Daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü Omicron varyantından sonra pek çok ülke gevşeme kararı alırken virüs bir kez daha BA.4 ve BA.5 alt varyantları ile kendisini hatırlattı.

GECE TERLEMELERİ

İki buçuk yıl sonra, şimdiye kadarki en bulaşıcı varyant ile karşı karşıyayız.BA. 5’in son derece bulaşıcı olduğunun altını çizen uzmanlardan dikkat çeken bir açıklama geldi. Dublin Trinity College’dan Profesör Luke O’Neill, BA.5’in yeni semptomunu açıkladı.
İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, İmmünolog ‘ BA.5’in ekstra bir belirtisi de gece terlemeleri’ dedi.

BU 5 SEMPTOMA DİKKAT

Vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesi ile uzmanlar BA 5’e karşı uyarılarını sıklaştırmış durumda. Uzmanlara göre, bu varyantın beş temel semptomu bulunuyor;

Öksürük
Burun akıntısı
Boğaz ağrısı
Yorgunluk
Baş ve kas ağrıları

Kovid olduğunda şüphelenen kişilerin beş gün boyunca tecrit olmaları, 2 negatif test alana kadar izolasyondan çıkmamaları gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.