enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4477
EURO
34,7939
ALTIN
2.448,89
BIST
9.931,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bakanlık aşı haritasını değiştirdi.. Denizli’de en az iki doz aşı oranı belli oldu

Bakanlık aşı haritasını değiştirdi.. Denizli’de en az iki doz aşı oranı belli oldu
20.09.2021
A+
A-

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 20 Eylül verilerine göre, 346 bin 435 test yapıldı.
Son 24 saatte, 27 bin 688 yeni vaka tespit edildi. 27 bin 949 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle bugün 231 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı, günlük vaka ve vefatlarla birlikte aşılama oranlarının da yer aldığı tabloda değişikliğe gitti. Yayımlanan yeni tabloda illerin iki doz aşı oranları yer aldı.

Yeni tabloyu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Koca, “GÜNLÜK COVİD-19 TABLOMUZ DEĞİŞTİ. Bugünden itibaren, il bazında, ilk doz yerine, en az iki doz aşı olanların oranlarını paylaşacağız. Aşılarımızı yaptırarak vaka sayılarını düşürelim, can kayıplarımızı azaltalım. İlk doz aşıda önemli bir mesafe kaydettik” dedi.

DENİZLİ’NİN EN AZ İKİ DOZ AŞI ORANI BELLİ OLDU

Yeni haritada Türkiye’nin toplam en az 2 aşılama oranı yüzde 68,13 olarak açıklandı. Birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı oranı ise toplam 105 milyon 611 bin 261 oldu. Denizli’nin en az 2 doz aşı oranı ise yüzde 72,4 olarak kayıtlara geçti. Denizli bu oranla orta riskli yani sarı renkli iller arasında yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.