enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2587
EURO
34,7583
ALTIN
2.445,05
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
24°C
Denizli
24°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Az Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
29°C

Bilim Kurulu üyesi ‘sokağa çıkma yasağı’ tartışmaları hakkında konuştu

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap, katıldığı televizyon programında ‘sokağa çıkma yasağı gelecek mi?’ tartışmalarını değerlendirdi. Azap, henüz böyle bir tedbir ihtiyacın olmadığını dile getirdi.

Bilim Kurulu üyesi ‘sokağa çıkma yasağı’ tartışmaları hakkında konuştu
17.03.2020
A+
A-

Televizyon programına konuk olarak katılan, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap Corona virüsü (Kovid-19) yönelik açıklamalarda bulundu. Azap’ın açıklarında dikkat çeken bölüm ise ‘sokağa çıkma yasağı’ hakkında bilim kurulunda ne görüşüldüğünü açıklaması oldu.

”İTALYA’DAKİ GİBİ BİR DURUMA İHTİYACIMIZ OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜK”

Azap,”Açıkçası bugün uzun tartışmaların sonunda henüz öyle bir noktada olmadığımız için, bir sokağa çıkma yasağı gibi bir şeye, İtalya’daki gibi bir duruma ihtiyacımız olmadığını düşündük. Ama bu sosyal mesafeyi koruma meselesini sürekli hatırlatıyoruz. Zaten alınan tedbirlerin önemli bir kısmı tamamen bunu sağlamaya yönelik. Yani insanların birbirlerine bir metreden, 3-4 adımdan daha fazla yaklaşmasını engellemeye yönelik. Kalabalık mekanlarda bir arada durmalarını, havalandırması iyi olmayan yerlerde bir arada uzun zaman geçirmelerini engellemeye yönelik şeyler.  Çünkü bu virüs, bu durumda çok kolay yayılıyor.Vatandaşlarımız da hep bunu düşünsünler.Bu tedbirler bunu sağlamak için alınıyor.Ona göre hayatlarını planlarlarsa, bu salgını çok fazla yayılma fırsatı bulamadan ülkemizde atlatabilir diye ümit ediyoruz. ”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.