enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2621
EURO
34,8341
ALTIN
2.435,68
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
26°C
Denizli
26°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Denizli Tabipler Odası Başkanı Hakan Erbay Denizli’de son durumu açıkladı!

Denizli’nin öncü internet haber sitelerinin bir araya geldiği Yenimedyader’in (Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği) Youtube kanalında, Denizli Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay’a Covid-19 hakkında merak edilenleri sorduk.

Denizli Tabipler Odası Başkanı Hakan Erbay Denizli’de son durumu açıkladı!
04.02.2021
A+
A-

Denizli Tabipler Odası Başkanı Hakan Erbay, Koronavirüs salgınında Denizli’de son durumu açıkladı. Erbay, Denizli’de vaka sayılarının geldiğini noktanın ümit verici olduğunu söylerken, ‘Denizli’de vakalar azaldı, pozitif çıkan vaka sayısı da azaldı. Yani bundan bir bir buçuk ay önce yüzde 40- 45 arasında seyrediyordu, şimdi yüzde 5’lere kadar düştü. Dolayısıyla bu süreçte yapılan toplantılarda yoğun bakım yataklarının diğer hastalara da bir miktar verilebilmesi kararı alındı. Tabi gerekli önlemler yine alınıyor. İlimizde alınan bu tedbirler de oldukça etkili oldu. Hastalık kontrol edilebilir bir duruma geldi’ dedi.

‘AŞI OLDUKTAN SONRA HEMEN SOKAĞA ÇIKABİLİRİZ’ GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Sağlık çalışanlarının yeni aşılanmaya başladığını ifade eden Erbay, ‘İlk aşı gününden itibaren 28 gün sonra ikinci doz aşı yapılacak. Ondan sonra da 10-12 gün geçmesi gerekiyor ki aşı etkili olabilsin. Yani yaklaşık 40 gün gibi bir süreye ihtiyacımız var aşının etkili olması için. İlk aşımızı vurulduktan sonra hemen sokağa çıkabiliriz gibi bir durum söz konusu değil. 40 günlük bir süre için beklemek ve 2.doz aşı olmayan kişinin yine hastalığa yakalanma ihtimali olduğunu düşünmek zorundayız. Maske, mesafe temizlik ve aşı olarak devam etmek zorundayız’ ifadelerini kullandı.

Röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.