enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5885
EURO
34,7950
ALTIN
2.509,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Denizli Yeni Bir Hastane Kazanıyor

Denizli Yeni Bir Hastane Kazanıyor
A+
A-

Pamukkale Belediyesi’nin öncülüğünde Denizli Dokuzkavaklar Mahallesi’nde yeni bir sağlık kompleksi kuruluyor. Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin bugün yapı devam eden hastanede incelemelerde bulundu.

Denizli’nin Dokuzkavalar Mahallesi’nde yapımına devam edilen, Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı ve Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında basın mensuplarına hastane hakkında açıklamalar yapıldı.

İlk olarak Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı söz aldı. Arpacı;” Pamukkale ilçemizde Dokuzkavaklar semt kliniğimiz kısa bir süre sonra tamamlanacak. Bu bölgede bu çapta hizmet veren bir başka poli kliniğimiz olmadığı için şehrin bu kesimine büyük katkı sağlayacak bir poliklinik olacak. Denizli Devlet Hastanesinde bulunan tüm birimler burada da bulunacak. Vatandaşlarımız hayırlı olsun”dedi.

İnşaat Pamukkale Belediyesi’den

Şükrü Arpacı’dan sonra söz alan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin;”Belediyemizin 11 ay önce başlatmış olduğu, sağlık tesisi tüm hızıyla tamamlanıyor. Yeni kurulan bir belediye olarak 3 buçuk yılı geride bıraktık. Yeni bir belediye olmamıza rağmen arkamızda kalıcı eserler bırakmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bu bölgede sağlık hizmeti veren bir hastane olmadığı için, Sağlık Bakanlığımız ile görüşerek bir protokol ile 5 Ekim’de bu tesisin yapımına başlamıştık. Şuanda inşaatın yüzde 100’ü bitmiş mimari ve elektrik tesisatının yüz 50’si ve mekanik anlamda da yüzde 70’i tamamlanmış durumda.”dedi.

Yılbaşında Testler Başlayacak

Başkan Hüseyin Gürlesin tesisin ne zaman hizmete gireceğini söyledi. Gürlesin;” Amacımız yılbaşında bu binanın testlerine başlamak. 2018’in ilk aylarında bu tesisimiz hizmete açılacak. Günde 2000 kişiye hizmet verecek halde olacak. Bini bir Devlet Hastanesi diyebiliriz. Devlet Hastanesi’nin de yükünü rahatlacak. Bu proje vizyon projelerimizden bir tanesidir. Bu proje Pamukkale Belediyesi’nin farkını koymak için gerçekleştirdiğimiz bir projedir. Ve halkımızın gönüllerini girmek için yeni projelerimizle karşılarına çıkacağımızı söylemek isterim”dedi.

Proje ne kadara mal oldu?

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin basın mensuplarının sorusu üzerine tesisin ne kadar mal olduğunu açıkladı. Gürlesin;” Tesisimizin toplam maliyeti 30-31 milyon TL’ye mal olmuş durumda, bununda 19 milyon TL’si Pamukkale Belediyesi’nden karşılanıyor”dedi.

Devlet Hastanesindeki Birimler Burada da olacak

Başkan Gürlesin’in ardından Kamu Hastaneleri Genel Sekretesi Berna Öztürk yeni tesis hakkında açıklamalarda bulundu. Öztürk;”Bu arsayı bize veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve yapımı üstlenen Pamukkale Beleyesi Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin teşekkür ediyorum. 2015 yılında göreve geldiğimizde Sayın Sağlık Bakanı ve Ekonomiz Bakanımız’ın bana verdiği ilk talimat böyle bir proje olduğu ve çalışmalar yapamamız gerektiği oldu. İmzaladığımız protokol ile bu büyük bir sağlık kompleksini Denizli’ye kazandırıyoruz. Burada Denizli Devlet Hastanesi’nde bulunan tüm birimler olacak.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.