enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Denizli’nin merkezinde koronavirüs riskinin 3 aylık artışı korkutuyor

Denizli’nin merkezinde koronavirüs riskinin 3 aylık artışı korkutuyor
21.10.2020
A+
A-

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs riski yüksek seviyede devam ediyor. Türkiye’de koronavirüs artışının en yüksek olduğu illerden biri de Denizli. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Denizli’de yüzde 35 artış olduğunu belirterek, ““İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş ve Denizli’deki artış bütün Türkiye için risktir” ifadesini kullanmıştı.

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, test sayısının günlük olarak iki merkezde minimum bin 500 olduğunu belirterek,” İlk etapta test sayısına göre pozitif oran yüzde 10 idi. Bu oran daha sonra yüzde 35’e çıktı. Biz bunu açıkladıktan sonra Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da bizi teyit eder bir açıklama yaptı. Bu oran şimdi ise tedirgin edici bir şekilde artıyor. Son verilere göre test sayısına göre pozitif çıkma oranı yüzde 40. Bu da bin 500 testte 600 pozitif vaka demek. Test sayısı arttıkça da vaka sayısı da maalesef artıyor” diyerek durumun ciddiyetinin altını çizenlerden biri oldu.

Yetkili makamların Denizli’de dikkat çektiği riski kanıtlar nitelikteki değişim ise şehrin merkezindeki Çınar Meydanı’nın koronavirüs risk haritasında görüldü . Çınar Meydanı’nın koronavirüs risk haritasındaki 3 aylık değişimi tüm bu uyarıları haklı çıkarıyor.  Hayat Eve Sığar uygulamasında Çınar Meydanı’nın 31 Ağustos,16 Eylül ve 21 Ekim tarihlerindeki koronavirüs risk artışını gözler önüne seren görselleri sizlerle paylaşıyoruz.

İŞTE KORKUTAN DEĞİŞİM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.