enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5431
EURO
34,9157
ALTIN
2.429,23
BIST
9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Kazada Hayatını Kaybetti! Organları 4 Bedende Yaşayacak

Kazada Hayatını Kaybetti! Organları 4 Bedende Yaşayacak
05.09.2017
A+
A-

Denizli’de geçirdiği trafik kazası sonucu 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 18 yaşındaki Nevzat Çatmadım’ın organları ailesi tarafından bağışlandı. 

 

 Ailesi Organlarını Bağışladı

1 Eylül’de geçirdiği trafik kazası sonucu Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Nevzat Çatmadım Beyin Cerrahi Servisi tarafından ameliyata alındı.  Ameliyattan sonra Cerrahi Yoğun Bakım’da 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Çatmadım’ın 4 Eylül’de beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Nevzat Çatmadım’ın organları aileyle yapılan görüşmeler sonunda bağışlandı.

Organları İzmir’e Götürüldü

İzmir’den gelen ekipler aynı anda kalp, böbrek ve karaciğeri aldı. Alınan organlardan kalp İzmir Ege Üniversitesi’ne, 2 böbrek Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ve karaciğer de Kent Hastanesi’ne gönderildi.

 

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Çatmadım ailesine baş sağlığı dileyerek; “ Organ bağışlarında sevinç ve hüznü bir arada yaşıyoruz. Bir tarafta yakınını kaybeden bir aile, diğer tarafta ise yıllarca sağlığına kavuşmak için organ bekleyen bir aile. Biz bu iki taraf arasında köprü görevini üstleniyoruz. Çatmadım ailesi de çocuklarını kaybetmenin verdiği hüznün yanında organ bağışında bulunarak organ bekleyen hastalarımıza umut oldular. Ben kendilerine organ bekleyen hastalarımız adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Organ bekleyen hastalarımız için organ bağışının önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.