enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4517
EURO
34,8289
ALTIN
2.418,82
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C

Kazada Topuğu Parçalanmıştı, PAÜ’de Yeni Topuk Yapıldı

Denizli’de motosiklet kazası sonucu sağ ayak topuk bölgesinde doku kaybı olan işitme engelli ve aynı zamanda profesyonel hentbol oyuncusu genç adam, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan başarılı serbest doku nakli operasyonuyla sahalara geri dönme şansı yakaladı.

Kazada Topuğu Parçalanmıştı, PAÜ’de Yeni Topuk Yapıldı

Seyahat ettiği motosiklete otomobil çarpması sonucu yaralanan ve PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servise kaldırılan 32 yaşındaki bir çocuk babası işitme engelli Süleyman Önür, sağ ayak topuk bölgesinde topuk kemiğine kadar deri ve deri altı dokuda büyük hasar olması nedeniyle Plastik Cerrahi bölümü tarafından acil olarak ameliyata alındı. İlk müdahalesinin ardından PAÜ Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğine yatırılan hastanın yara yerindeki tüm ölü dokular ameliyatlarla temizlendi.

Aynı zamanda profesyonel hentbol oyuncusu olan genç hastanın sahalara geri dönebilmesi için topuk dokusunun fonksiyonel olacak şekilde tekrar yapılması planlandı. Ameliyat sonrası ayağa kalkan genç çok mutlu olduğunu belirtti.

“DAMARLAR İLE BİRLİKTE ALINAN CİLT DOKUSU TOPUK BÖLGESİNE AKTARILDI”


Operasyonu yapan Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Hakan Özcan yapılan ameliyat ile topuk dokusunun yeniden oluşturulduğunu ve hastanın tekrar sahalara dönebileceğini belirtti. Özcan ameliyat hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Planlanan operasyon ile sol kürek kemiği yan kısmından damarları ile birlikte alınan cilt dokusu topuk bölgesine aktarıldı. Mikrocerrahi olarak damarların dikilmesi ile hastanın sırtından alınan dokunun beslenmesi sağlandı. Hastanın bu işlem ile sağ topuğunda sol topuğuna göre yükseklik farkı olmadığını belirterek hastanın uygun fizik tedavi sonrası sahalara dönebilecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.