enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1990
EURO
34,9894
ALTIN
2.521,53
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
31°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C

Kısırlık oranları artıyor! Kısırlığın nedenleri, kısırlığı ne önler?

Kısırlık oranları artıyor! Kısırlığın nedenleri, kısırlığı ne önler?
25.08.2020
A+
A-

Uzman son yıllarda artan kısırlık hakkında görüşlerini açıkladı. Kısırlığa neden olan sebepler kadar uyarılar da dikkat çekiyor. İşte kısırlık hakkında bilmeniz gerekenler…

Kısırlık Son Yıllarda Neden Arttı?

Kısırlığın son yıllarda artış göstermesinin en büyük nedenleri arasında değişen yaşam koşulları bulunuyor. Stresli şehir hayatı, düzensiz beslenme, kapalı gıda tüketiminin artması, çok sık fast food tüketilmesi gibi faktörler kısırlığa neden olabiliyor.

Dizüstü Bilgisayarlara Dikkat!

Kısırlığı tetikleyen bir diğer neden ise teknolojik aletlerin yaydığı radyasyon. Özellikle kadınların dizüstü bilgisayarları, tabletleri direkt bacaklarına koymaları yumurta üretimini etkileyebiliyor. İster istemez maruz kaldığımız radyasyondan vücudumuzu korumak için toksik atıcı besinleri bol tüketmeliyiz.

Her Hastalıkta Olduğu Gibi ‘Stres’

Son yıllarda yaşadığımız çoğu rahatsızlıkta aynı şeyi duyuyoruz. “STRESTEN UZAK DURUN” Kısırlık için de aynı kalıbı duymanız çok normal. Tabii ki de bu o kadar da kolay değil. Yaşam şartları, günlük koşturmalar, trafik derken o kadar da rahat olamıyoruz. Ama uzmanlara göre gün içinde stres seviyesini azaltmak için birkaç küçük tüyo var. Nefes egzersizliği, ufak yürüyüşler, sakinleştirici müzikler, çeşitli tütsüler stres seviyesini azaltıyor. Düzenli yapılan sporlar da stres ve hormon dengesinin düzenlenmesinde fayda sağlıyor.

KISIRLIK İÇİN UZMAN ÖNERİLERİ

Üroloji uzmanı Op. Dr. Yusuf İlker Çömez bebek sahibi olmak isteyen tavsiyelerde bulundu. Çömezin ilk tavsiyesi sigaradan uzak durulması. Yapabiliyorlarsa kendi iradeleri ile bırakmaları. Eğer kendi iradeleriyle bırakamıyorlarsa bir uzmandan yardım almaları. Ardında verdiği öneriler ise beslenmeyle bağlantılı. Özellikle şehir hayatında çok fazla GDO’lu ve katkı maddeli besin tüketiyoruz. Bu katkı maddeleri hormon dengelerini bozuyor ve kısırlık riskini arttırıyor. Çömez bu besinleri tüketmeyi olabildiğince azaltmalarını hatta hiç tüketmemelerini önerdi. Akdeniz tipi beslenmeyi desteklediğini söyledi.

KISIRLIĞA İYİ GELEN KAPLICALAR

Son yıllarda doğal tedavi yöntemleri halk arasında oldukça yaygınlaştı. Kaplıcalar, termal sular doğal taşlar birçok hastalığın tedavisinde seçenek olabiliyor. Psikolojik rahatsızlıklardan sinir hastalıklarına kadar derman olduğu bilinen kaplıcalar kısırlık için de ziyaret ediliyor.

Kaplıcaların tercih edilmesinin en büyük nedeni kişide stres oranının azalması. Şehir hayatında maruz kaldığımız stres günlük hayattaki çoğu rahatsızlığımızı doğurduğu için insanlar kaplıcalara akın ediyor. Stres oranı azaldıkça vücutta hormonal denge düzene girebiliyor, yumurta ya da sperm salgısı artıyor. Özellikle de Denizli ve Afyon kaplıcalar için gözde merkez.

Denizli’deki kaplıcaları daha detaylı merak ediyorsanız yazımıza gidebilirsiniz:

https://www.dedahaber.com/kultur-sanat/denizlideki-kaplicalar/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.