enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
28°C

PAÜ Hastanesi göz hastalıkları kliniği kornea ve katarakt cerrahi birimi hastalara hizmet vermeye devam ediyor

PAÜ Hastanesi göz hastalıkları kliniği kornea ve katarakt cerrahi birimi hastalara hizmet vermeye devam ediyor
25.11.2019
A+
A-

Kornea nedir?

Gözün ön kısmında görüntünün görme merkezi üzerine düşmesini sağlayan şeffat zar şeklinde bir dokudur.

Korneanın önemi nedir?

Görüntünün göz tarafından ilk algılandığı kısımdır. Korneayı ilgilendiren problemlerde gözün diğer yapıları normal olsa bile hastalarda ciddi görme kayıplarına neden olabilir. Korneal hastalıklar kliniğimiz Kornea ve Refraktif cerrahi biriminde görevli Doç Dr. Uğur Yılmaz, Dr Öğretim Üyesi Hüseyin Kaya tarafından başarıyla yürütülmektedir.

Korneanın ne tür hastalıkları vardır?

Miyopi, hipermetropi, astigmatizma gibi kırma kusurları, alerjik göz hastalıkları, katarakt cerrahisi, günümüzde ekran kullanımının artmasıyla başta kuru göz, keratit dediğimiz korneanın enfeksiyonu, korneanın dokuları arasındaki bağlantının zayıflaması ile oluşan keratokonus hastalığı, korneanın doğuştan gelen genetik hastalıkları kliniğimizde takip ettiğimiz ve başarıyla tedavi ettiğimiz hastalıklardır.

Üniversitemizde Kornea ve Katarakt-Refraktif cerrahi birimi olarak ne tür tedaviler uyguluyoruz?

Miyopi, hipermetropi, astigmatizma gibi kırma kusurları için hastanın isteği doğrultusunda gözüne uygun olarak kliniğimizde gözlük veya kontakt lens tedavisi yapmaktayız. Allerjik göz hastalıkları tedavisinde ise hastalarda allerjiye neden olan sebebin araştrılması ile birlikte hastalığın ağırlığına göre medikal(ilaç) veya ameliyat(cerrahi) tedavileriniz yapıyoruz. Kuru göz hastalığınıda medikal tedavilerinin yanında hastaya laboratuvarımızda hastanın kendi kanından hazırladığımız ilaçlarla tedavi etmekteyiz. Keratit (korneanın enfeksiyonu) tedavisinde antibiyotik ve amnion membran dediğimiz gözün hasarlanmış dokularının yenilenmesini sağlayan cerrahi tedaviler yapılmaktadır.

Keratokonus hastalığı ve tedavisi nedir?

Keratokonus,  korneanın dokularının zayıflaması nedeniyle gözlük numaralarnda hızlı ilerleme vegörmede ilerleyici azalma ile kendini gösteren bir hastalıktır. Kliniğimizde keratokonus hastaları için hastanın durumuna uygun olarak çapraz bağlama tedavisi, hastaya özel kontakt lens tedavilerini  ve halka tedavisi uyguluyoruz. İleri derecede görme kaybı olan ve mevcut tedavilerden fayda görmeyen hastalara kornea nakli uyguluyoruz.

Katarakt nedir?

Katarakt kısaca gözün merceğinin yaşlılık ve ya çeşitli hastalıklara bağlı olarak saydamlığını yitirmesidir. Dünyada ve ülkemizde görme azlığının ve körlüğün önde gelen sebeplerinden birisidir.

Katarakt tedavisi nasıl yapılmaktadır?

Kataraktın tedavisi maalesef ilaçla mümkün değildir. Kataraktın tedavisi saydamlığını yitiren göz merceğinin değiştirilmesi ile olur. Saydamlığını yitiren lens genel olarak dikişsiz yöntemle ameliyatla alınır ve yerine hastanın görmesini sağlayan mercekler takılır.

Akıllı mercek ya da akıllı lens nedir?

Akıllı mercek yakın, orta ve uzak mesafeyi gösteren katarakt ameliyatı sırasında alınan kataraktın yerine konulan özel mercek türleridir. Ayrıca astigmatizma gibi kırma kusurlarını düzelten torik lens denilen özel lensler de mevcuttur.  

Akıllı mercek herkese uygun mudur?

Akıllı lens bütün katarakt hastalarına uygun olmayabilir. Hastanın yaşı, kataraktının durumu, göz arkasındaki retina denilen dokunun durumu, hastanın ne iş yaptığı, kişilik yapısı gibi etkenler önemlidir.

Kliniğinizde akıllı mercek uygulaması yapılıyor mu?

Kliniğimizde Kornea hastalıkları ve katarakt-refraktif cerrahi birimi olarak bu mercekleri uzun zamandır uygun hastalara uygulamaktayız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.