enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2183
EURO
35,0203
ALTIN
2.500,70
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

Şifa bulmak için 7 bin 265 kilometre yol geldi

Hindistan’dan 7 bin 265 kilometre yol gelen ve belden aşağısı kısmi felç olan 59 yaşındaki Fatemeh Tabası isimli hasta, omuriliğinde yapılan ameliyat ile Denizli’de sağlığına kavuştu. Tabası’nın başarılı geçen ameliyat ile omuriliğindeki tümör hücreleri temizlendi.

Şifa bulmak için 7 bin 265 kilometre yol geldi
31.10.2019
A+
A-

Fatemeh Tabası isimli kadın karayolu ile 3 gün 18 saatte, 7 bin 265 kilometrelik yolu Denizli’ye gelerek uzun yıllardır mücadele ettiği omurilik tümöründen kurtuldu.

Hastanın sağlık durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniğinde görevli Yardımcı Doçent Doktor Mustafa Bilir, Tabası’nın hastaneye ilk geldiğinde belden aşağısının felç olduğunu söyledi. Bilir, “Hindistan’dan gelen bir hastamız, belden aşağısında kısmi bir felç olduğundan dolayı beyin cerrahisi tarafından ameliyat edilmiş. Tümör ameliyatı yapıldı. Hem servikal bölgeden hem de lomber bölgeden tümör hücreleri temizlendi. Daha sonraki dönemde, hasta kemoterapi ve radyoterapi programları almaya başladı. Ağır bir süreçten geçiyor. Biz hastanın rehabilitasyonu konusunda hastaya yardımcı oluyoruz. Hastanın yürüme problemleri ve kolunu kullanma, ellerini kullanma problemleri açısından kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Rehabilitasyon iyi bir şekilde işliyor ama tümör eğer her an gibi bir şekilde nüksetmezse bir sıkıntı olmazsa, hastamızı inşallah ülkesine yürür bir şekilde göndereceğiz” dedi.

“Kısmi felçliliğim fizik tedavi seansları ile düzeldi”

Tercüman aracılığı ile ameliyatını ve sağlığına kavuşma sürecini anlatan Tabası ise hastaneye ilk geldiğinde felçli olduğunu ancak sonrasında yaşanan ameliyat ve fizik tedavi ile sağlığına kavuştuğunu vurguladı. Tabası açıklamasında şunları söyledi:“Hindistanlıyım, buraya geldiğimde felçtim, ameliyattan sonra gelişen kısmi felçliliğim fizik tedavi seansları ile düzeldi. Ameliyat sonrası, başarılı bir ameliyat ardından çok iyiyim. Kollarıma ve bacaklarıma uygulanan fizik tedavi seansları her gün yapılıyor, fizik tedavisi çok güzel.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.