enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

SMA Hastası Mehmet’e Yardım Eli Uzandı

SMA Hastası Mehmet’e Yardım Eli Uzandı
07.08.2017
A+
A-

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile imzalanan “Evde Sağlık Bakım Ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair Protokol” doğrultusunda iki kurumunun birlikteliğinde ilk hasta ziyareti gerçekleştirildi.

      

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Evde Sağlık Ekibi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM)’nden bir Sosyal Hizmet Uzmanı birlikteliğinde; doğduğundan itibaren hareket edemeyen, yatağa bağımlı olarak solunum cihazıyla yaşayan  ve 2013 yılından bu yana Evde Sağlık Ekibinin kontrolünde olan ‘Spinal Müsküler Atrofi’ (SMA) hastası 9 yaşındaki Mehmet Hasan Kayhan’ın evine bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette; hasta Kayhan’ın Evde Sağlık Koordinatör Hekimi Dr. Bekir Öztürk ve ekibi tarafından kontrol ve tedavisi yapıldıktan sonra ASPİM’den görevli Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından ise ailenin sosyal durum değerlendirmesi yapıldı ve gerekli yardımın yapılabilmesi için ilgili kuruluşlara yönlendirildi. Dr. Bekir Öztürk, hastanın 2013 yılından bu yana Evde Sağlık Birimine kayıtlı olduğu ve rutin aralıklar ile kontrol ve tedavisinin yapıldığını dile getirerek ekip olarak hastanın sağlık durumu ile yakından ilgilendiklerini belirtti.

İki Kurum İşbirliğinde Ev Ziyaretlerine Başlandı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonrası yaptıkları toplantıda; iki kurum birlikteliğinde hasta ziyaretleri yapmayı kararlaştırdıklarını ve ziyaretin ilkini ‘Spinal Müsküler Atrofi’ (SMA) hastası 9 yaşındaki Mehmet Hasan Kayhan’ın evine gerçekleştirdiklerini belirterek bundan böyle düzenli aralıklar ile bu ziyaretlerin devam edeceğini söyledi. Öztürk bu ziyaretler ile; Denizli’de yaşayan ve iki kurumun birinden hizmet alan tüm engelli ve bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlara ulaşmayı, onların ihtiyacı olan hem sağlık yardımı hem de sosyal yardımı daha hızlı ve etkin ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.