enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Yaşlı Kadın PAÜ Hastanesi’nde Hayata Tutundu

Yaşlı Kadın PAÜ Hastanesi’nde Hayata Tutundu

Aort yırtılması nedeniyle hastaneye başvuran hasta PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi AD. ekibinin başarılı operasyonuyla hayata tutundu.

Kalp Damar Cerrahisi AD. Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bilgin Emrecan yapılan ameliyat hakkında açıklamalarda bulundu ; “Ayşe Açık 73 yaşında karın ve sırt ağrısı nedeniyle başvurdu. Yapılan tetkiklerde karın ve göğüs kafesi içerisindeki aort damarında ileri derecede genişleme ve yırtık mevcuttu. 2009 yılında aortun kalpten çıkan bölümü, 2011’de de aortun karın içerisinde böbrek damarlarından sonraki bölümü değiştirilmiş. Bu sefer daha riskli olan karaciğer bağırsak ve böbrek damarlarını da içeren ve göğüs kafesinin içerisine uzanan bölümünde akut aort diseksiyonu ve anevrizması olması nedeniyle ameliyata alındı. Sayılı merkezlerde uygulanan tekniklerle omurilik ve karın içerisindeki organların beslemesi yapılarak yaklaşık 4 buçuk saatlik bir ameliyat ile sağlığına kavuşan hastamız  3. aort ameliyatından da yürüyerek hastaneden ayrıldı.” dedi.

”Üçüncü aort ameliyatı olmasına rağmen hastamızda bu problemlerin hiçbirisi gelişmeden şifa ile taburcu edildi”

Prof. Dr. Emrecan sözlerine şöyle devam etti ; “ Bu ameliyatta göğüs kafesi ve karın boşluğu çok büyük bir kesi ile açılmakta ve aortun beslediği tüm organlar tek tek açığa çıkarılmaktadır. Aortun hayati organları kanlandıran bölümlerinin değiştirilmesi nedeniyle çok özel teknik ve cihazlarla ameliyat yapılması ve cerrahi olarak işlemin en kısa zamanda bu organlarda kalıcı hasar bırakmayacak şekilde hızlı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Ameliyat esnasında böbrek, bağırsaklar, karaciğer ve omurilik gibi organlar oksijensiz kalmakta bu nedenle de bu organlarda hasar oluşabilmekte veya hasta belden aşağısında felç olabilmektedir. Ancak üçüncü aort ameliyatı olmasına rağmen hastamızda bu problemlerin hiçbirisi gelişmeden şifa ile taburcu edildi.”

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer “ 3. basamak hastane olarak en iyi hizmeti verdiklerini,  son teknoloji teknikler kullanılarak hastalara tedaviler uygulanmaya devam edileceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.