enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Yaz Aylarında Çocuklarda Göz Yaralanmalarına Dikkat

Yaz Aylarında Çocuklarda Göz Yaralanmalarına Dikkat
30.06.2017
A+
A-
Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar

Güneş yanığını önlemek için cildin güneş kremine ihtiyacı olduğu gibi, çocukların gözlerinin de zararlı ultraviyole ışınlarından korunmaya ihtiyacı var. Bir kişinin yaşam boyu ultraviyole maruziyetinin yüzde 80’inin 18 yaşına kadar oluştuğu bilgisini veren Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar; “Çocukların gözleri ışığa karşı yetişkinlere oranla daha hassastır bu da baş ağrısına ve görme zorluğuna neden olabilir” dedi

Yaz aylarında, açık havada daha uzun zaman geçiren çocukların net bir görüşe ulaşması için ultraviyole (UV) ışınlarından korunması gerekir. Güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar; “Çocukların gözleri güneş ışınlarına karşı yetişkinlerden daha savunmasızdır. Bu nedenle güneş gözlüklerinde UV koruması önemli olduğu kadar, göz kusuru olan çocukların özel olarak üretilmiş gözlük camları kullanması önem taşır. Çocuklar için özel olarak üretilen gözlük camları UV ışınlarını engeller ve çocukların hassas gözlerini güneşten korur” hatırlatmasında bulundu.

Yaz döneminde göz yaralanmalarına karşı önleminizi alın

Yazaylarında artış gösteren spora ve oyuna bağlı göz yaralanmalarının yüzde 90’ının uygun göz korumasıyla önlenebileceğini söyleyen Prof. Dr. Coşar; “Bu yüzden aktif, hareketli çocukların kullandığı gözlük camları, darbelere karşı dayanıklı, kırılmaya karşı dirençli, son derece sağlam ve neredeyse kırılmaz olmalıdır” dedi.

Göz problemleri fiziksel yetenekleri ve atletik performansı etkileyebilir

Çocukların yaptıkları her işte başarılı olmaları için görsel netliğe ihtiyaç duyduklarını dile getiren Prof. Dr. Coşar, kitap okumak, bilgisayar ekranlarını izlemek, sınıfta yazı tahtasını okumak, topu tutup fırlatmak ve video oyunları oynamak gibi aktiviteler için görsel netliğin şart olduğunu bildirdi.Gerekli şartlar yerine getirilmezse göz problemlerinin çocukların fiziksel yeteneklerinin kısıtlanmasına ve atletik performanslarının düşmesine neden olabileceğini ifade eden Coşar, çocukların net bir görüşe sahip olmalarını sağlayacak, darbelerden ve güneşin zararlı ışınlarından korunmaya yardımcı olacak hafif ve ince camları olan gözlükler kullanması gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.