enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2571
EURO
34,7450
ALTIN
2.405,84
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Çok Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Başkan Tatar Çal’da Sporu Anlattı

Çal Belediyespor 1 yıl aranın ardından Bölgesel Amatör Lig’e(BAL) geri döndü. Çal Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Çal Belediyespor Başkanı Adnan Tatar sezonun bitiminin ardından Denizli Deda Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Tatar Çal’da Sporu Anlattı
A+
A-

Çal Belediyespor geçtiğimiz sene 4. olarak play-out maçı sonrası veda ettiği BAL’a yine bir play-out maçı ile geri döndü. Süper Amatör Lig’i 2. sırada bitiren Çal Belediyespor Serinhisarspor ile oynağı play-out maçının ardından BAL’a geri döndü. Çal Belediyespor Başkanı Adnan Tatar, Çal Belediyespor’un başarısını, gelecek planlarını, yeni sezondaki hedeflerini ve Çal’da sporun önemini Denizli Deda Haber’e anlattı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_3005-1.jpg

İŞTE ADNAN TATAR İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ RÖPORTAJ

Çal Belediyespor’a başarıyı ne getirdi?

2017-2018 sezonunda BAL’da şampiyonluk için iddialı bir takım kurmuştuk. Aslında başarılı da olduk. Ligi dördüncü tamamladığımız için BAL’ın statüsü gereği Tavas Belediyespor ile oynadığımız play-out maçı ile Süper Amatör’e düşmüştük. Bu sene tekrar iddialı bir takım kurarak bu takımda başarılı oldu. Bu takımın başarısında en büyük pay sahibi olan Belediye Başkanımız Fethi Akcan’a, Aydın Yalabık hocamıza, teknik ekibe, futbolcularımıza ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Verdiğimiz emeğin karşılığına futbolcularımız da inanarak oluşturduğumuz aile ortamı ile başarılı olduk Biz çok profesyonel olan bir takım değiliz. Açıkcası bende bunu çok benimsemiyorum. Tabi ki herkes iş konusunda profesyonel olmalı. Ama çalışma ekibi olarak aile ortamı oluştuğunda başarının geldiğini düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse son 2 ayda futbolculara eşim her gün yemek yaptı. Futbolcularımız çok mutlu oldu ve anneler gününde eşimin anneler gününü kutladılar. Bu ortam başarıyı getirdi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_3007.jpg

Çal’da sporun amacı nedir?

Bizim başarıya giden her yol mübahtır gibi bir anlaşımız yok. Etki kullar içerisinde spor yapılmalı. Futbolcu seçimlerinde yeteneklerinden önce karakterlerine önem veriyoruz. Bizim için karakterin önemi Çal’daki gençlerimizin futbolcularımızı abi olarak görmeleri, rol model almalarıdır. Bizim amacımız gençlerimize örnek olabilecek futbolcularla çalışmak oldu. Bu bize çocuklarımızı sokaktan alarak spora özendirmemizi, memleketimizin baş belası uyuşturucudan uzaklaştırmak için önemliydi. Çünkü biz göreve geldiğimizde uyuşturucu kullanma oranı çok yüksekti. Hatta bir çocuğumuz hayatını kaybetti. Şuanda emniyet verilerine göre 2014-2015 yılına nazaran yüzde 80’lik uyuşturucu kullanımında düşüş olduğu belirtildi. Başılı mıyız? Evet. Ama yetmez. Kalan yüzde 20’yi de kurtarmalıyız. Hedefimiz sıfıra indirmek ama olmayacağını biliyoruz. Çünkü fiyatlar ucuz, kullanımı kolay. Devletimizin yaptırım uygulaması ve kullanıcıyım diyerek cezadan kurtulan kişileri durdurması lazım.

Biz çocuklarımızı sporla bu kötü huylardan uzak tutmaya çalıyoruz. Aileler çocuklarını korumakta zorlanıyor. Çocuklar spor yapmaya başladığında hocalarının onlara gerekli talimatları vermesi halinde daha iyi sporcu olabilmek için bu alışkanlıklardan uzak kaldığını ve sağlık bir yaşam sürdüklerini görüyoruz. Bunun için yerel yönetimlerin burada sorumluluğu önemlidir.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_3011.jpg

Alt yapı ve diğer branşlarda çalışmalar ne durumda?

Çal Belediyespor olarak alt yapıya büyük önem veriyoruz. Her katagoride varız. Denizli’de lisanslı sporcu alanında üçüncü sıradayız. Tabi ki bu yeterli değil. Sadece futbol branşı ile bu olmuyor. Yaz döneminde ücretsiz futbol kursunun yanı sıra ücretsiz yüzme kurslarımız, örnek atletlerimiz var. Bunlardan birisi Ali Karagündüz, yaşı ilerlemesine rağmen yurtiçi ve dışında her yerde koşuyor. Dereceleri ile örnek oluyor. Yine liselerde hocalarımızın aracılığı ile bize önerilen öğrencileri spora teşvik ediyoruz. 2 öğrencimizi Ankara’da Atatürk Koşusu’na gönderdik. Yine projelerimiz arasında ek branşlar açmak var. Bayan ve erkek voleybol takımı kurmayı düşünüyoruz. Hayırsever Salih Uzun’un kazandırdığı tenis kortumuz var. Burada eğitimler vermek istiyoruz.

Değişen yabancı kuralı ve transfer politikası

Çal Garası taraftar grubumuz bizim motorumuzdur. Onlardan destek olarak şevkle bu işi yapıyoruz. Onların takım üzerinde benim kadar emekleri vardır. Geçtiğimiz yıl Torbalı’da Söke’de takımlarını yalnız bırakmadılar. Onlar bizim için çok önemlidir. Çal Belediyespor her zaman hedefi olan bir takım ve bunu geçmişte gösterdik. 2015 yılında kurulduğumuzdan itibaren her yıl şampiyon olarak BAL’a çıktık. Hedefimiz 3. Lig. Bu sene tekrar 3. Lige çıkmak için yola çıkıyoruz. Henüz kadroyu oluşturmadık ama genç, koşan, mücadelede etik olarak agresif bir oyunla şampiyon olmak istiyoruz. Federasyon takın gençleşmesi için kurallarını genişletti. En fazla 97 doğum en az 5 futbolcuyu kadroda bulundurmamız gerekiyor. Bunun için tüm takımlar gençlere yönelecek. Yabancı sınırının kaldırılması ise tam bir bıçak sırtı. Çünkü genç futbolcu önünde iyi bir örnek görmezse geriye gidebilir. Yabancı oyuncu olmaması rekabetçilik ortamını düşürüyor.Bir yandan olumlu yanı yabancı oyuncu yerine genç futbolcu oynayacak. Aslında yabancı futbolcuların çalışma azmi gençlerimize örnek olacak seviyedeydi. Benim bu karar hakkın böyle bir tereddütüm var. İnşallah bu karar gençlerimizin hırsını arttırır, ekmek yedikleri mesleğe daha çok sarılırlar.

Başkandan mesaj

Çal Belediyespor’a sponsor olan Çallılara çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız gerçekten çok büyük. Bizim Çin Seddi’nden Avusturalya’ya kadar, İspanya’dan Almanya’ya kadar her yerde Çal Garası atkısını görüyoruz. Bu çok gurur verici bir olay. İnşallah onların beklediği şekilde biz de bu takımı 3. lige çıkarıp daha iyi yerlerde seyir zevki yüksek maçlar izletiriz. Gençlerimizi de daha fazla spora yönlendirecek takım kurarız.

Röportaj:Oral Can Tatar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.