enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5139
EURO
34,9187
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Başkan Üstek’ten Flaş Açıklamalar

Başkan Üstek’ten Flaş Açıklamalar
A+
A-

Drt Denizli TV’den İbrahim Alayont’a konuşan Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek Birbirinden Çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında kulübün başında geçen ve mali anlamda yeşil-siyahlılara nefes aldıran Başkan Üstek, Denizlispor’daki son gelişmeleri aktardı.

“YOLA ÇIKARKEN, BÜTÇEMİZİ BELİRLEMİŞTİK”

Yunanistan’da ki gelişmeleri facia olarak nitelendiren Başkan Mustafa Üstek; “ Biz bu yola çıkarken belirli bir bütçe ayırmıştık. Leozinho’nun temsilcileri ile görüşme talebimiz olmuştu. Olumlu karşıladılar netice de randevu saatinde orada olduk.  Güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Yetkililer zaten FİFA avukatı çok tecrübeli bir isimlerden oluşuyor” diye konuştu.

“BİZE 4 MADDELİK BİR ŞARTNAME SUNDULAR”

Avukatın kendilerine 4 madde sunduğunu belirten Başkan Üstek; “ 51 Bin Euro asıl alacakları olduğunu, 300 Bin Euro FİFA’nın bize kestiği ceza, 50 Bin Euro yine faizi ve son olarak taksitlendirme seçeneklerinden bahsetti. 51 Bin Euro olan asıl borcu vermeyecekseniz konuyu açmaya gerek yok dediler. Sonrasında ise bize anlaşmaya gittiğimiz, iyi niyetimizi gösterdiğimiz için yardımcı olacaklarını belirttiler. Bize 50 Bin Euro faizi sileceklerini söylediler. Taksitlendirme seçeneğini kabul ettiğimizi avukata söyledik. Son olarak 250 Bin Euro alacağın kaç taksite bölüneceğini ve kaç taksitte ödeneceği kaldı. Biz 50’yi, 100 yaptık, 150 yaptık. Baktık olmayacak dedikleri noktada anlaşma yaptık ve yüzde 20’lik bir indirim sağladık” şeklinde konuştu.

“AVUKAT LEOZİNHO’NUN TELEFONUNU AÇMAYIN DEDİ”

Anlaşmanın ardından imza aşamasında da uzun süre beklediklerini açıklayan Başkan Üstek; “ Avukat çok iyi bir hukukçu olduğu için kelimeleri tek tek kamera önünde bize okuttu. Denizlispor için böyle sıkıntılar çektik. 5 sayfayı anlaşmamıza rağmen bize okuttular. Biz işlemleri gerçekleştirirken avukata sürekli telefonlar geliyor. Avukatın iş ortağı Leozinho’dan telefon geldiğini belirtti ancak bizim görüştüğümüz yetkili telefonların açılmaması talimatını verdi. Bizde bu arada imza aşamasına geldik son rütuşları yapıyorduk. Kalemi elimize aldığımızda Leozinho tekrar aramaya başladı” dedi.

“KALEMİ ELİMİZDEN ALDI, DOSYAYI YIRTTI”

Son aramanın ardından avukatın telefonu açmak zorunda kaldığını aktaran Başkan Üstek; “ Ben bir esnafım. Avukatın yüz ifadesinden bir şeylerin ters gittiğinin farkına vardım. Ancak avukat Leozinho’ya sinirli bir şekilde kaybedecek bir şeyleri olmadığını anlaşmanın hazırlandığını söylemiş. Sıkıntı çıkması dahilinde 70 Bin Euro karda olacağını belirtmiş ancak oyuncu bunların hiç birini kabul etmedi. Denizli’den telefon geldiğini, bizim parayı ödeyemeyeceğimizi ve Denizlispor’un batık halde olduğunu kendisine söylediklerini anlatmış.  Durum böyle olunca avukat elimizdeki kalemi aldı ve dosyayı yırttı” dedi.

“TÜRKİYE’YE GELİNCE 325 BİN EURO İSTEDİLER”

Görüşmelerin tıkanmasının ardından Türkiye’ye geldiklerini ve sonraki yaşanan süreçte Leozinho’nun temsilcilerinin kendilerinden 325 Bin Euro istediğini söyleyen Başkan Mustafa Üstek; “ Yine yaptığımız görüşmelerle rakamı 300 Bin Euro’ya düşürdük. 280 Bin Euro aynı gün içerisinde havale ettik. Geri kalan 20 Bin Euro’yu ise 1 Ekim’de ödeyeceğiz. Federasyona da gerekli başvuruları yaptık ve bu işten kurtulduk. Yazık değil mi? Bu kulübün parasına, Denizli’den gelen telefonlar yüzünden 50 Bin Euro fazla ödedik” şeklinde sitem etti.

“BİZLER 3 PUAN DEĞİL, ONURUMUZU SİLDİRMEDİK”

Denizlispor’un saha içi sonuçlarını da değerlendiren Başkan Mustafa Üstek, takımımız futbol oynamıyor dersek yalan söylemiş oluruz. Sıkıntı nerede bilmiyorum ama şans bize gülmüyor dedi. Başkan Üstek; “ Oyuncularımız en yakın zamanda bu takımı iyi yerlere taşıyacaklardır. Bizler Denizlispor’un 3 puanını değil onurunu sildirmedik. Ben oyuncularımın sahada kazanacağı puanları nasıl sildirtirim. Böyle bir şey olabilir mi?  Sosyal medyada yazıyorlar. Saat 16:00’da Denizlispor -3, Eskişehirspor -26, kurul kararı zaten 17:00’de açıklanacak.  Bazı kesimleri sevindirmedik. İşin en güzel tarafı bu diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“HER TOPLANTIDA 10 İCRA DOSYASI OLUYORDU”

Bu saatten sonra her şey değişecek şeklinde devam eden Başkan Üstek; “ Teknik ekip ve oyuncularımız üzerine düşen görevi yapacaktır. Bizler 5-6 yıldır bu kulübün içerisindeyiz. Zor zamanlarda gördük. Düzenli olarak yönetim kurulu toplantılarımızı yıllardır yapıyoruz. Her toplantıda 10 tane icra dosyası oluyordu. Her zaman gündemimizde bu şekilde sıkıntılar oluyordu. 5 aydır kulübün başındayız 1 tane icra dosyası yok. Bizler sıkıntıları eriterek geliyoruz. Artık Denizlispor kendini idare edebilecek bir hale geliyor. Bizler burada kalıcı değiliz. Bizden sonra gelenler aynı sıkıntıları yaşamasınlar. Sylla, Fetai, Genkov ve Leozinho davalarında çok sıkıntı çektik. Ama bizden sonra gelenler bu sıkıntıları yaşamayacaklar. Biz buraya gönül verdik. Denizlispor markası için elimizden geleni yağmaya devam edeceğiz. Bu paralar kolay kazanılmıyor ancak Denizlispor için bu konular çok önemliydi” diye konuştu.

“ TRANSFERDE GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ”

Bizi gelecekte iyi günler bekliyor diyerek taraftara umut dağıtan Başkan Mustafa Üstek; “ Transfer yasağımız kalkıyor. Hocamızın raporu doğrultusunda gerekli adımları atacağız. Eksik noktalarımız varsa onları tamamlamaya çalışacağız. Belki de çok iyi bir periyota gireceğiz. Bunların hiç birine ihtiyaç kalmayacak. Ama transfer isteği olursa bedeli ne olursa olsun hiç çekinmeden gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu.

“SABRETSİNLER, ÇOK İYİ OLACAĞIZ”

Taraftara da kısa bir mesaj gönderen Başkan Mustafa Üstek; “ Şu anda başarı olmadığı için taraftarımız bize ilgi göstermiyor. Ama merak etmesinler. İnşallah güzel günler bizi bekliyor. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Sabretsinler, bu takım çok iyi olacak” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.