enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2044
EURO
35,0158
ALTIN
2.509,91
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
31°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C

Denizlispor Başkanı Çetin’den çarpıcı açıklamalar

Denizlispor Başkanı Ali Çetin gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Çetin kulübün mevcut borcunu açıklarken, teknik direktör konusundaki istikrarsızlık, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan ‘temliklere faiz uygulanıyor’ iddiası, yeni ürün tedarikçisi anlaşması, takımın mevcut durumu ve hedefi hakkında açıklamalarda bulundu.

Denizlispor Başkanı Çetin’den çarpıcı açıklamalar
A+
A-

Süper Lig’de aldığı kötü sonuçların ardından Başakşehir deplasmanında 3-0’dan dönerek 3-3 ile 1 puan alan Yukatel Denizlispor’da yönetim kurulu basın mensuplarının karşısına çıktı. Toplantıda Başkan Ali Çetin, gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

ATİK VE EKİBİ İLE YOLA DEVAM

Haluk Ulusoy Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Kulüp Başkanı Ali Çetin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Ali Çetin konuşmasına teknik direktörlük istikrarsızlığına değinerek başladı.  Geçtiğimiz dönemlerden itibaren tüm başkanlar zamanında kulüpte çok fazla teknik direktör değişikliği yapıldığını belirten Çetin,” “Denizlispor geleneği maalesef bu hale gelmiş. Geçmiş dönemlerde de 3-4 hocanın değiştiği sezonlar olmuş. Bu iyi bir şey değil. Bunu değiştirmemiz gerekiyor ancak kimi zaman değişim gerekiyor. Şuanda Kenan Atik ve kulüp antrenörlerimiz ile yola devam ediyoruz.  Hoca arayışımız vardı. Ama şuanki antrenörlerimize şans vermek istedik. Başakşehir maçında iyi performans sergilediler. Olumsuz bir durum yaşanana kadar devam edeceğiz. Şuan için teknik direktör arayışımız yok”dedi.

PROSINECKI’YE TAZMİNAT YOK, ALACAKLARI ÖDENECEK

Prosinecki hakkında konuşan Çetin, “Turgutlu maçı sonrası hocamızla konuştuk. Karşılıklı olarak anlaşarak yolları ayırdık. Kendisine tazminat ödemeyeceğiz. Sadece çalıştığı döneme kadar olan alacaklarını ödeyeceğiz. Aynı durum menajeri için de geçerli” diye konuştu.

KULÜBÜN BORCUNU AÇIKLADI

Kulübün ekonomik yapısını anlattı. Başkan Çetin,”Biz kulübü 72 milyon TL borçla aldık. 2020 Ekim ayının sonu itibari ile kulübün borcu 60 milyon borcu var. Geçen sene 43 milyon borcu düşürmüştük. Ancak 12 milyon TL kur farkı yedik. Pandemi nedenyile toplam gelir kaybımız 26 milyon TL. Bu sıkıntılı dönem olmasaydı 35 milyon borcumuz olacaktı. Eleştiriler oluyor, forvet transferi neden yapılmadı diye. Şöyle açıklayayım geçen sene toplam gelirimiz 65 milyondu, 100 milyon gider vardı. Aradaki farkı şehir bize sahip çıktığı için ödedik.  Bu yıl 55 puanla bitiren kulübün geliri 85 milyon bizim 125 milyon giderimiz var. Bu nasıl olacak? Bunu sizin takdirinize bırakıyorum”dedi.

‘FAİZ SKANDALI’ İDDİASINA CEVAP VERDİ

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan ‘temliklere faiz’ uygulanıyor iddiasına cevap veren Çetin,”Türkiye’de bankalardan kredi kullanıyorsan faizini alırlar. Denizlispor kulüp olarak geçmiş dönem sıkıntıları nedeniyle kredi alamıyor. Bunu yapabilecek varsa yapsın. Biz başaramadık. 500 icra dosyası vardı. Kaldırılmış bile olsa bunun etkisi devam ediyor. Biz federasyondan 9.5 milyon TL alabildik. Dün 5.5 milyon daha geldi ve toplam 15 milyon. Bizim kaldırdığımız transfer yasağı ise 10 milyon. Dün gelen paraya 4.5 milyon ekleyerek  9.5 milyon para ödedik futbolculara. Başakşehir maçından sözümüz vardı. 15 almışız, 20 milyon fazla para ödemişiz. Bu bir yere kadar gidiyor. Bir süre sonra yöneticilerimizde kimin kredisi müsaitse kullanıyoruz. Federasyondan gelince ödüyoruz. Burada dekontundaki rakamları ödüyoruz. Bu kulüpte tefeciden çek kırdırılıyordu. Şimdi kredi çekip yasal faizini ödüyoruz. Bundan doğal ne var? 5 milyon borca soktuğumuz iddia ediliyor. Burada her şey şeffaf gelip bakabilirsiniz. Asıl haberler yapılmasın.”dedi.

‘AKBABALAR’ KONGREDE NEREDEYDİ?

Yönetim aleyhinde eleştiri yapanlara seslenen Ali Çetin,” 2 ay önce kongremiz vardı. Neredeydi bu ‘Akbabalar’? Oraya buraya yazı yazdıran, bu insanlara küfür ettirenler neredeydiler?. Kongrede neden aday olmadılar. Daha iyi yapacak olan varsa buraya  40 milyon TL ile gelsin, sabah bırakalım.  Yönetimin, futbolcuların alacağı 40 milyon TL’dir. Kulübün toplam borcu zaten 60 milyon TL. Yapabilecekseniz gelin. Sonuna kadar destek olacağız.”şeklinde konuştu.

STORE TEDARİKÇİSİ

Denizlispor Strore’daki firma değişikliğini anlatan Çetin,” Biz orada hiç başlamayan bir ortaklığı sonlandırdık. Biz 2 yıl o firma ile çalıştık.  O firma 2 milyon TL ciro bulunması halinde bize 300 bin TL’lik ürün verme şartı vardı. Bizi oyaladılar. Bu yıl için ise 300 bin artı 200 bin  TL’lik ürün verme sözü verdiler. Ama bu seneki 200 bin TL’yi geçtiğimiz sezondan kalan 300 binin içine dahil ederek vereceklerini anladık. Bunun için anlaşmaya varamadık. Son olarak Kappa firması ile anlaşmaya vardık”ifadelerini kullandı. Çetin, önümüzdeki hafta online satış yapılabilecek şekilde açılacağını açıkladı. Kappa’dan sponsor olarak 600 bin TL’lik ürün alacağız.

DOSSEVİ VE SUBOTİC

Denizlispor’da Dossevi ve Subotic’in para almadığı için antrenmana çıkmadığı iddiaları için Çetin,”Dossevi milli takımda sakatlandı. Dün ödemin küçük ama devam ettiğini öğrendik. 10 gün takımdan ayrı çalışacak. Bunun için idmana çıkmıyoru. Subotic ise cenaze törenine gitmek için bizden izin aldı. Onun için sahada yoktu.”diyerek iddiaları cevapladı.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.