enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2586
EURO
35,0500
ALTIN
2.468,29
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz:“10 yılda kulübe kim bağış yaptıysa plaket vereceğim, bağış yapan yapmayan belli olacak”

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz:“10 yılda kulübe kim bağış yaptıysa plaket vereceğim, bağış yapan yapmayan belli olacak”
A+
A-

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, Egeyön TV’de Gazeteci Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı. 3 bölümden oluşan röportajın ilkinde Başkan Uz, yönetime geliş serüvenini, takımın genel durumunu ve aklındaki şirketleşme modelini anlatmıştı. Röportajın ikinci kısmında Başkan Uz, kulübün borç durumu, getirdiği çözümler, kulübe yapılan bağışlar, yöneticilerin aldığı cezalar ve Serhat Gülpınar’ın ayrılık sürecine değindi.

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz ile gerçekleştirdiğimiz röportajın ikinci kısmı şu şekilde;

(*)Ahmet Deda: İş insanları ve vatandaşlar bağış yaptığını ancak her gelen yönetimin borcu arttırarak gittiğini söylüyorlar. Burada Mehmet Uz’un çözümü nedir?

“TAKIMIN MARKET DEĞERİ 60 MİLYON TL, TAKIMI 16 MİLYON 500 BİN TL’YE KURDUK”

(-)Mehmet Uz:Biz kulübü 78 milyon TL borçla Ali Çetin başkandan devraldık. Bize geçen parada kayıt altındadır. Bugün bu takımın market değeri 60 milyon TL. Ama biz bu takımı 16 milyon 500 bin TL’ye kurduk. Bu takım 50 milyona da kurulabiliyormuş ama bizim kurduğumuz para belli. Yani nereden baksanız bir futbolcunun değeri kadarına takım kurduk. Bugün Samsun 150 milyona takım kurdu bizden birkaç puan önde. Söylemek istediğim kulübün nasıl borcunuz azaltabiliriz konusunda çalışıyoruz. Şuan 78 milyon ana borç var. Tek taraflı fesihler nedeniyle bu rakam artabilir. Bu borçlar şuan ikinci planda. Bizim yaptığımız planda 16 milyon 500 bin TL futbolcu ödememiz ve geçen seneden kalan 4 milyon TL ödemiz var. Ben bu borcun zaten 10 milyon TL’sini ödedim. Kalanı lig bitene kadar ödeyeceğim. Şuanda federasyon, Spor Toto geliri 0. Burada sormak lazım Mehmet Uz borç bu çoğaltmış yoksa takımı neredeyse bedava mı yönetmiş?

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz ile gerçekleştirdiğimiz röportajın ilk kısmını okumak için tıkla!

*Kamuoyunda konuşulan bir şey var; ‘Bütün kulüp yöneticileri geldiler para verip temlik aldılar. 1 yatırıp 2 alıp gittiler. Ceplerinden hiç para vermediler.’ Siz Mehmet Uz olarak cebinizden para verdiniz mi?

“10 YILDA KULÜBE BAĞIŞ YAPANLARA PLAKET VERECEĞİM”

-Ben açık sözlü biriyim. Bu kulübe kimse para verip bağış yapmıyor. Burada yalan konuşmanın veya farklı anlatmanın gereği yok. Herkes geliyor, vermiş olduğu paranın temliğini alıyor. Günü geldiğinde parasını da alıyor. Bunun yanı sıra kulübe gerçekten bağış yapan insanlar da var. Ben geçtiğimiz günlerde 10 yıllık geriye dönük bir liste açıklayacağımı söyledim. Bu kulübe kim bağış yaptıysa plaket vereceğim. Buradan kim para vermiş hibe etmiş, kim vermiş hibe etmemiş anlaşılır. Bugün birçok iş adamı Denizlispor’a daha önce çok para verdiği bahanesini kullanıyor. ‘Artık yeter’ diyorlar. Ben zaten verenlerin plaketini vereceğim. Ama artık gelmeyin ‘Denizlispor’a vere vere bitiremedik’ diyorlar. Ama verenler de belli vermeyenler de belli. Başkanlar konusuna gelirsek, hangi başkan gelip de para bağışlamış? Ben bunu soruyorum. Şunu da söyleyeyim ben de para veriyorum. Ama bizde alıyoruz. Benim gücüm belli. Ben bağıştan daha önemli şeyler yaptım. 50 milyonluk takımı 16 milyon 500 bin TL’ye kurarak kulübün cebine 34 milyon TL koydum. Sadece masa başına oturup sözleşmeleri kontrol ederek kulübün 10 milyon TL borcunu sildirdim. 44 milyon TL etti. Ama ben kayyumdan takımı almışım toplayın futbolcuları rakam ne olursa olsun önemli değil diyebilirdim. Kimse buna bir şey diyemezdi. Ama biz böyle bir insan değiliz. Denizlispor kulübüne bu şekilde kimse zarar veremez. Zaten bu yüzden bu kulüp bu hale geldi.

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz ile gerçekleştirdiğimiz röportajın ilk kısmını okumak için tıkla!

*Zamanında Fair-Play ödülü almış takım Denizlispor. Bugün protokolde yöneticiler küfür ettiği için kulüp milyon TL’lik cezalar yiyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

KÜFÜR KONUSUNDA KARAR VERİLECEK

-Bu konu hepimizin duyarlı olması gereken konudur. Ben bir kulüp başkanı olarak bir insana küfür ediyorsam, federasyon buna ceza kesiyorsa ve bu şahsım tarafından ödenmiyorsa zaten bu yanlıştır. Bunu bilip hala küfür etmeye devam ediyorsanız, kulübe zarar veriyorsunuz. Bunun mantığı yok. Bu kabul edilemez. Cezalar konusunda yönetim kurulunun kararı önemlidir. Karar alınırsa ben gereğini yaparım. Ama şimdi daha büyük sorunlarımız var. Bu konular zamanı geldiğinde konuşulacak konular.

*Yine bağış konusuna dönelim. İş insanları ‘Para verelim ama bizim verdiğimiz paraların yerinde harcanmasını istiyoruz’ diyorlar. Buna ne diyorsunuz?

BAĞIŞLARA NET ÇÖZÜM

-İnsanlar bence paraları nakit vermesinler. Örneğin, İstanbul’a gidiyoruz. Otel masrafını otele ödesinler. İzmir Denizlililer Derneği bunu Altınordu deplasmanında yaptı. Yine iki futbolcu sözleşmesini 2 iş insanı üzerine yaparız. Ödemelerini onlar yapar. Bize para vermesinler. Bizim parayla işimiz yok. Böylelikle verilen paralar gerekli yerlere harcanmış olur.

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz ile gerçekleştirdiğimiz röportajın ilk kısmını okumak için tıkla!

*Serhat Gülpınar ile ayrılış süreci nasıl yaşandı?

“SERHAT HOCANIN TALEBİ OLMADI”

-Biz Serhat Hocamızla ilk anlaşmamızda hiçbir fiyat konuşulmadı. Sözleşmeye rakam yazmadı. Biz tabii ki gerekli meblağ yazdık. Ayrılık sürecinde yine hiçbir talebi olmadı. Anlaşarak ayrıldık. Serhat Hocamıza borcumuz yok.

*Daha önceki yönetim 1000 günde 8 hoca değiştirdi. Gelen hocayı gönderiyor. Bütün günah hocaların mı?

“İLK 5 MAÇ MOURİNHO GELSE BİR ŞEY YAPAMAZDI”

-Çok güzel bir yere değindiniz. Biz göreve geldiğimizde 2 maçımızı genç takım oyuncularıyla oynadık. Bu maçlarda yenildik. Ben 5 maç sonuç alamayacağız dedim. Çünkü aldığımız oyuncular hazır değildi. Bu yüzden Serhat hocamın benim gözümde kredisi vardı. Mourinho gelse ilk 5 maç bir şey yapamazdı. Biz bu süreçte Eyüpspor ve Adanaspor’u yendik. 2 sürpriz galibiyet aldık. Böyle bir hocaya kredi vermeliydik. Serhat Hoca çok iyi bir insan inşallah milli takım hocası olur. Ama ilk başta biz birbirimize zarar verdiğimizde ayrılırız dedik. Kredi son maçta doldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.