enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2711
EURO
34,6754
ALTIN
2.393,76
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C

Denizlispor, Eskişehirspor’u Ağırlayacak

Denizlispor, Eskişehirspor’u Ağırlayacak
A+
A-

Spor Toto 1.Lig 5. hafta mücadelesinde Denizlispor kendi evinde Eskişehirspor ile karşılaşacak.Maç öncesinde iki takım hakkında son gelişmeleri, muhtemel 11’leri sizler için hazırladık.

Denizlispor ile Eskişehirspor 16 Eylül Pazar günü saat 20:00’da Denizli Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelecek.Karşılaşmayı Adana bölgesi hakemi Caner Ak yönetecek. Ak’ın yardımcılıklarını Soner Maraş ve Bersan Duran yapacak. Maçın 4. hakemi ise Ferhan Kestanlıoğlu.

Denizlispor’da Gündem Sıcak

Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek, milli takım arasında aldığı yönetim kurulu kararı ile kulübü kongreye götürüyor.Denizlispor kongresi, 20 Eylül Perşembe günü saat 18.00’de Denizli Atatürk Stadı’nın Basın Tribünü Toplantı Salonu’nda yapılacak. Başkan Üstek’in her seferinde dile getirdiği Denizli protokolünden destek alamadığı nedeniyle kongre kararı aldığı iddia ediliyor.

1.2 milyon TL’ye ihtiyaç var

Denizlispor’un kongre kararı almasının ardından, Denizli protokolü geçtiğimiz hafta içinde mevcut Başkan Mustafa Üstek ve Başkan Yardımcısı Taner Atilla ile bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Mustafa Üstek’in toplantıda protokol üyelerine 18 Eylül Salı gününe kadar 1.2 milyon TL’lik bir ödeme olduğunu, kulubün bu borç için yeterli kaynağa sahip olmadığını iletti. Bu borcun ödenmemesi halinde Denizlispor’un 3 puan silme cezası alacağı öğrenildi. Denizli protokolü bu ihtiyaç üzerine mevcut Başkan Üstek ve yönetimine destek verdiği ve bu borcun ödenmesinde destek olacaklarının sözünü verdiği öğrenildi.

Salami ile yollar ayrıldı

Salami’nin Denizlispor’da kalmak istemediği, istediği ve beklediği ödemeleri Denizlispor yönetiminin olumsuz yaklaşması üzerine de takımla ilişkisini kopardığı yönünde haberlerin ardından Denizlispor sorun çıkaran oyuncu hakkında karar verdi. Kulüpten yapılan açıklamada ‘Transfer döneminin son gününde aramıza katılan futbolcu Gbolahan Salami sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak bedelsiz olarak feshedilmiştir.’’sözlerine yer verildi.

Mbamba sevinci

Denizlispor’da bu gelişmeler yaşanırken sevindirici haber Mbamba’dan geldi. Denizlispor’un yeni transferi Mbamba sezon öncesi hazırlık kampında sakatlanarak ilk 4 maçta görev alamamıştı. Mbamba milli takım arasında sakatlığını atlatarak takımla birlikte çalışmalara başladı. Mbamba’nın Osman Özköylü’nün uygun görmesi halinde Eskişehirspor maçında kadroda yer alması bekleniyor. Ayrıca Altınordu maçında kırmızı kart gören Alperen Babacan Eskişehirspor maçında sahada yer alamayacak.

Eskişehirspor Zor Durumda

Türkiye’nin köklü kulüplerinden Eskişehirspor zor günler yaşıyor. Kulüp yaşadığı maddi sıkıntılar sebebiyle transfer döneminde anlaşma sağladığı oyuncuların lisansını çıkaramadı. Teknik Direktör Fuat Çapa’nın elinde Eskişehirspor alt yapısından yetişmiş oyuncular bulunuyor.

Fuat Çapa, “Eminim şu an bir çok kişi üzüntülü”

Devre arası transfer dönemine kadar genç oyuncularla yola devam etmek zorunda kalan Eskişehirspor’da Çapa basın mensuplarına yaptığı açıklamada,””Oyuncularımızın kısa vadede bireysel olarak gelişmesi ve bu gelişmeyi takım halinde müsabakalara yansıtmasını hedefliyoruz. Bunları birlikte götürebilirsek, Eskişehirspor’a çok katkısı olacak. Bundan sonra süreçte de tabii ki Eskişehirspor’u kimler ne kadar sahiplenecek, ona bakmamız gerekiyor. Belirli çalışmalar var, projelerimiz var. İnşallah bu çalışmalar ve projelere insanlar duyarlı kalır. Eminim şu an bir çok kişi üzüntülü. Tekrar zamanı çevirsek, bu işi on dakikada çözeceğimize eminim. Kimse beklemiyordu ve ‘Nasıl olsa çözülür’ düşüncesi vardı. İşin ciddiyetini artık herkes anladı. Bundan sonraki süreçte de eminim Eskişehir halkı bu kadar duyarsız kalmayacaktır. Gereken desteği Eskişehirspor’a verecektir. Çünkü bunu yapmak zorundalar ve yapmak zorundayız. Belki çok sıkıntılı günler ve zamanlar yaşadık ama getirisi de oldu. Gençlerin altyapıdan çıkması ve konulan hedefler doğrultusunda ilerleyişimizi sürdüreceğiz” dedi. ”şeklinde konuştu.

İki Takım Arasındaki Rekabet

Denizlispor ile Eskişehirspor tarihlerinde 21 resmi müsabakada karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Denizlispor 7 maçtan galibiyetle ayrılırken, Eskişehirspor ise 8 maçta kazanan taraf oldu. 6 maçta ise beraberlik bozulmadı. Bu maçlarda Denizlispor 28 kez rakip fileleri havalandırırken, Eskişehirspor 30 gol buldu.

Muhtemel 11’ler

Denizlispor’un karşılaşmaya Adam Stackhowiak(Asil)- Muhammet Himmet Ertürk, Abdülkerim Bardakçı, Cenk Güvenç, Keremcan Akyüz, Burak Altıparmak(Mbamba),Recep Niyaz,İsmail Aissati, Ziya Alkurt, Burak Çalık ve Mehmet Akyüz 11’i ile çıkması bekleniyor.

Eskişehirspor’un ise Ekrem Kılıçarslan- Semih Güler, Bedirhan Altunbaş, Mehmet Yıldırım, Furgan Polat, Mehmet Özcan, Mevlüt Çelik, İbrahim Halil Öner, İsmail Oykun, Talha Erdoğan ve Fıratcan Üzüm 11’i ile sahada yer alması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.