enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Denizlispor lige vedasının ardından Mehmet Uz ilk kez konuştu

Denizlispor’un Spor Toto 1. Lig’e veda etmesinin ardından Başkan Mehmet Uz ilk defa kameraların karşısına geçti. Uz, Denizlispor’un ligden düşmesinin büyük üzüntü verdiğini belirterek; “Yönetim kurulu ile görüşmelerimizi yaptık. Şuanda kulübü bırakmak vefasızlık olur. Eğer bir başkan adayı çıkarsa görevi devrederim. Ancak şuan için yola devam ediyoruz.” dedi. Mehmet Uz, kulübün kurtuluşunun borçları ödemek, kişi veya kişilerce satın alınması olduğunun altını çizdi.

Denizlispor lige vedasının ardından Mehmet Uz ilk kez konuştu
A+
A-

Denizlispor’un Spor Toto 1. Lig’e vedasının ve liglerin tescillenmesinin ardından Başkan Mehmet Uz, Haluk  Ulusoy Tesisleri’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Başkan Uz, lige veda edilmesi ve kulübü bekleyen gelecek hakkında açıklamalarda bulundu.

“BAŞARISIZLIĞIN SORUMLU BENİM”

Mehmet Uz açıklamasına şu sözlerle başladı; “Toplantımızı bazı sonuçları beklediğimizden dolayı bugüne ertelemek zorunda kaldık. Ligler tescillendi ve ligden düştük. Maddi ve manevi elimizden gelen her şeyi yaptık. Geçen sene ligde kaldık ama bu sene başaramadık. Başarının mimarı çok olur. Başarısızlığı sahibi başkan olur. Sorumlu benim.  Transfer yasakları nedeniyle takıma takviye yapamadık.”dedi.

“ŞİRKETLEŞME OLMADIĞI TAKDİRDE KULÜBÜN ÖNÜ AÇILMAYACAKTI”

Geçmişin kısa özetini geçen Uz; “Geçtiğimiz yıl ligde kaldıktan sonra bırakmaya karar vermiştim. Yönetimdeki arkadaşlarla konuşarak bırakmaktan vazgeçtik. Bırakmadığımız için de şirketleşmeye karar verdik. Şirketleşme olmadığı takdirde kulübün önü açılmayacaktı. Çok olumsuzluk yaşadık, maddi destek verenler de oldu. Denizlispor markasının bu durumda olmasını kabullenemiyoruz. “diye konuştu.

“BORÇSUZ İLERLEMELİYİZ”

Kulübün geleceği hakkında konuşan Uz; “Kulübün borçsuz yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Borç olduğu sürece hiçbir takımın devam etme şansı yok. Ligde kalan takımlardan 1 milyar TL borcu olan var. Başkanlarla görüştüğümde ne yapacaklarını bilmediklerini söylüyorlar. 13 milyon TL geliri olan bir yerde de sürdürülebilirlik mümkün olmadı. Bu kulübü yaş bir iş adamı ya da bir marka satın alacak. Başka bir çözüm ise Denizlililer bir araya gelerek doğru bir yönetimle bu iş çözülebilir. Biz kur 8,5 TL iken geldik bugün 25 TL. Borcun hesabını ben de bilmiyorum çünkü yarın kur 30 TL olacak verdiğim rakamın anlamı kalmayacak. Geçtiğimiz seneden futbolculara 1 TL borcum yok. Bu sene ise son 3 ay paralarını ödemedim. Düşme durumunu görmüştük. Düşen takımın futbolcularını ödüllendirmek istemedim. Personellerin 3 aylık maaşı var. Bunu neden ödeyemedik çünkü icralarla uğraşıyoruz. Bunun sebebi de zamanında transfer için imza ve indirim vermeyen futbolculardır. Şimdi takım düştü paralarını hiç alamayacaklar.”dedi.

“5-6 KİŞİNİN YAZMASIYLA BU KULÜBÜ BIRAKMAM”

İstifa edip etmemesinin önemli olmadığını söyleyen Uz; “Ben istifa etsem kulübün başına kimsenin gelmeyeceğini biliyoruz. 3 kez kongre kararı aldık başkan adayı çıkmadı. Biz Bülent Ertuğrul Hocamız ve kendi evlatlarımıza inanırsak kurtulabiliriz. Altyapımız fabrika gibi çalışırsa kurtuluruz. Biz hemen bu sene şampiyon olalım dersek yine yanlış yaparız. Biz kulübün borçlarını bitirmek ve ayakta kalır hale getirerek bu işi halledebiliriz. Yönetici arkadaşlarımla konuştuk ve bir ön hazırlık yaptık. Ben 5-6 kişinin yazması ile bu kulübü bırakmam. Aday varsa, projeleri varsa o zaman bırakırım. Kulüp için en kötü senaryo başsızlık olur. Yeni sezon bütçemizi, planlamamızı hazırlıyoruz. “ şeklinde konuştu.

YÖNETİME YENİ İSİMLER KATILDI

Mehmet Uz, yönetime Fatih Harktı, Murat Saylan, Özgür Sarıtaş ve Mevlüt Yeğen’in dahil olduğunu bildirdi. Uz, “Bu arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz. Düşmenin sonunda ölüm yok. Türkiye’nin en güçlü altyapısı olan Altınordu düştü. Para ve sistem gerekiyor. Biz şirketleşmeyi süreci tamamladık. Bunu resmiyete dökmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sene şampiyonluk değil yapılanmayı hedefleyeceğiz. Herkesten fazla ben üzülüyorum.”dedi.

“TFF HAKSIZLIK YAPTI”

TFF’ye sitemin ileten Uz, “Deprem felaketinin ardından takımlarımız ligden çekildi. Onlar çok büyük felaket yaşadı. Haklılar. TFF son gün transfer sürecini uzattı. Bizim yasağımız olduğu yerde rakiplerimiz kadrolarını güçlendirdi. Bu haksızlıktı.” Dedi.

YENİ SEZONDA OLABİLECEK FUTBOLCULAR KİMLER?

Mehmet Uz, SSK ve maliye yapılandırmalarını yaptıklarını söyledi. Geçtiğimiz sezon gelirlerinin ise önceki yönetimin temliklerine gittiğini belirtti. Yeni sezon için ise mevcut kadrodan sözleşmesini fesheden futbolcuları kadroya geri alamayacaklarını ancak ödemelerini yaptıkları Bekir Böke, Abdülkadir Sünger, Muhammet Özkal, Özer Özdemir’in kadroya dahil olabileceğini söyledi.

BORÇLARI YAYINLAYACAK

Mehmet Uz, kulübün futbolculara ve yöneticilere olan borçlarını kalem kalem resmi siteye koyacaklarını belirtti.

HABER: ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.