enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5134
EURO
34,9154
ALTIN
2.441,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Denizlispor Mağlubiyete Rağmen Ligde Kaldı

Denizlispor Mağlubiyete Rağmen Ligde Kaldı
A+
A-

Denizlispor Spor Toto 1. Lig son haftasında Boluspor’a konu oldu. Denizlispor, Ahmethan’ın 79’ncu dakikada attığı golle 1-0 mağlup olsada, Samsunspor’un aradaki 11 gollük averaj farkını kapatması gereken maçta Ümraniyespor’la 3-3 berabere kalması ile ligde kaldı.

Spor Toto 1. 34. haftasında Denizlispor ve Boluspor bugün saat 19:00’da Bolu Atatürk Stadı’nda başlayan maçta karşılaştı. Karşılaşmayı Özgüç Türkalp,Deniz Caner Özaral ve Gökhan Barcın hakem üçlüsü yönetiyor.Maçın 4. hakemi ise Erkan Engin.

Denizlispor karşılaşmaya;Zeki Ayvaz, Taşkın İlter, Alperen Babacan, Tahacan Velioğlu, Keremcan Akyüz, Veli Acar, Burak Altıparmak, Barış Örücü, Ismail Aissati, İsmail Haktan Odabaşı, Mehmet Akyüz 11’i ile çıktı.

Ev sahibi Boluspor ise;Sabri, Renato, Franco, Caner, Göksu, Özgür, Burak, Santos, İrfan, Melih, Ahmethan

Samsun’da Mucize olmazsa,Denizlispor Ligde Kalacak

Karşılaşmada Denizlispor’un alacağı 1 puan ligde kalmak için yeterli olacak. Denizlspor’un puan kaybetmesi halinde ligden düşmesi için düşme hattında bulunan Samsunspor’un aynı saatte başlayan karşılaşmada aradaki 11 averajı kapatması gerekiyor. Rakip Boluspor ise puan kaybı yaşaması halindeki ligdeki yeri değişmeyecek. Boluspor’un galip gelmesi Ümraniyespor’un Samsun’da puan kaybetsi halinde Boluspor ligi 3. sırada bitirecek.

Maçtan Önemli anlar

Denizlispor Etkili Başladı

Bolu’da karşılaşmaya Denizlispor başladı. Maç Denizlispor adına pozisyonla başladı. Veli Acar’ın 20’nci saniyede savunma arkasına attığı topa hareketlenen İsmail Haktan’a ortaladı. Boş pozisyonda topa vurmaya hazırlanan Mehmet Akyüz’e Pedro araya girerek izin vermedi. Maça iyi başlayan Denizlispor 5’nci dakikada Barış’ın şutu ile birkez daha gole yaklaştı. Barış’ın uzaktan şutunda kaleci sabri topu direk dibinden kornere çeldi.Denizlispor’da dakikalar 8’i gösterdiğinde Mehmet Akyüz’ün şutunda savunmadan seken topu İsmail Haktan ağlara gönderdi. Ancak gol ofsayt nedeniyle geçerli olmadı.Boluspor maçtaki en net pozisyonunu 14’ncü dakikada Burak’ın 35 metreden attığı şut ile buldu. Burak’ın şutu az farkla auta çıktı.Denizlispor’da maçın 15’nci dakikasında MEhmet Akyüz net bir pozisyondan yararlanamadı. Savunma arkasına sarkan Akyüz ilk pozisyonda kaleci Sabriye takıldı.Tekrar önüne gelen topta kaleciyi yatırmasına rağmen savunma son anda araya girerek golü önledi. Maçın ilk 15 dakikası geride kalırken Denizlispor rakip yarı alanda daha çok bulunan taraf oldu. Boluspor ise savunmadan çıkmakta zorlandı.

Denizlispor Maça Hakim Taraf

Denizlispor’da Barış maçın 20’nci dakikasında kullandığı frikikle gole yaklaştı. Yaklaşık 30 metrede kazanılan serbest vuruşta kaleye etkili bir şut gönderen Barış’ın şutu direğin bir karış üzerinden auta çıktı.Maçın ilk yarım saatlik bölümünde Denizlispor özellik sağ kanattan geliştirdiği ataklarda rakip kalede tehlike yaratırken, Boluspor uzaktan şutlarla gol aradı. Denizlispor’da İsmail Haktan maçın 33’ncü dakikasında Taha’nın savunma arkasına attığı topa hareketlendi. Ceza sahası çizgisinde topa dokunmasına rağmen kaleci Sabri ile çarpışan İsmail golü bulamadı.Denizlispor’da Mehmet Akyüz 40’ncı dakikada bir pozisyona daha girdi. İsmail Haktan’ın savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Akyüz ceza sahasında topa temas etmek üzereyken kaleci Sabri topa hakim oldu.Boluspor maçın 43’ncü dakikasında gole yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortada Renato kafayı vurdu. Savunmadan dönen topa Bolusporlu oyuncular penaltı itirazı yaparken. Özgür’ün yakın mesafeden şutu auta gitti. Maçın ilk sarı kartını ilk yarının son dakikasında Boluspor’dan Burak Aissati’ye yaptığı faulle gördü. Kullanılan serbest vuruştan sonuç alınamadı ve ilk yarı sona erdi.

İkinci yarı hızlı başladı

Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi Boluspor başladı. İkinci yarının başlaması ile birlikte Boluspor rakip yarı alana yerleşti. 48’nci dakikada Melih sol kanattan ceza sahasına girer girmez şutunu çekti. Top üstten auta gitti. Karşılaşmada ikinci sarı kart 49’ncu dakikada Boluspor’dan Ahmethan’a çıktı. Ahmethan Keremcan’a yaptığı faulde sarı kartı gördü. Denizlispor ilk yarıda olduğu gibi sağ kanatı etkili kullandı. 51’nci dakikada İsmail’in sağ kanattan ortasında Akyüz topu istediği gibi kullanamadı. Önemli bir pozizyon daha kaçtı.Bu pozisyonun hemen ardından 53’ncü dakikasında Denizlispor kontra atağında Aissati sağ kanattaki İsmail’i gördü. İsmail ceza sahasında pasını Barış’a çıkardı, ancak Barış topun üzerine bastı ve net bir pozisyon daha kaçtı. 54’ncü dakikada ise Boluspor Ahmethan ile gole yaklaştı. Ceza sahası önünde topla buluşan Ahmethan iyi bir şut çıkardı. Kaleci Zeki yerini iyi alarak golü önledi. Denizlispor net bir fırsattan Burak’la yararlanamadı. Ceza sahasına gelen topu Aissati Burak’a indirdi. Burak yakın mesafeden sert bir şut çıkardı. Kaleci Sabri başarılı bir kurtarışla gole izin vermedi.

Akyüz Direğe takıldı

Denizlispor’da Mehmet Akyüz direğe takıldı. Maçın 58’nci dakikasında iyi paslarla ceza sahasına giren Denizlispor’da Mehmet Akyüz ceza sahasına girer girmez ayak dışı ile topu kaleye gönderdi. Kalecinin uzanamayacağı noktaya giden top üst direkten geri döndü.Maçın ilk 15 dakikası geride kalırken ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıyada pozisyonlarla başlayan Denizlispor oldu. Maçta ilk değişiklik Boluspor’dan geldi. Renato oyundan çıkarken, İshak oyuna dahil oldu.Denizlispor’da ise ilk değişiklik maçın 64’ncü dakikasında Barış, Ziya ile gerçekleşti. Maçta temponun düştüğü dakikalarda Denizlispor’da ikinci değişiklik İsmail, Alperen ile gerçekleşti.Boluspor’da Caner 74’ncü dakikada uzaktan gönderdiği şutta tehlike yarattı. Zeki’nin elinden seken topu Santos tamamlayamadı.

Boluspor Golü Buldu

Boluspor Ahmethan ile öne geçti. 79’ncu dakikada ceza sahasına gönderilen topu Santos göğsü ile Ahmethan’a indirdi. Ahmethan tek vuruşta net bir şut atarak golü buldu. Golün ardından Denizlispor’da son değişiklik Zeki ile genç kaleci Hüseyin arasında gerçekleşti. Maçın kalan dakikalarıda iki takımda gol bulamadı ve maç Boluspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonlandı.

Denizlispor Ligde Kaldı

Denizlispor aldığı mağlubiyete rağmen Samsunspor’un aradaki 11 gollük averaj farkını kapatması gereken maçta Ümraniyespor’la 3-3 berabere kalması ile ligde kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.