enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5309
EURO
34,9239
ALTIN
2.438,07
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Denizlispor Yönetimi Dün Yaşanan Olayları Değerlendirdi

Denizlispor Yönetimi Dün Yaşanan Olayları Değerlendirdi
02.04.2018
A+
A-

Denizlispor Yönetimi dün Denizlispor-Ankaragücü maçında yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Olaylarda yararlanan Denizlispor Başkan Yardımcısı Taner Atilla’nın ardından Denizlispor yönetiminden Necip İrdem, Ali Fırat, Muhammet Kaya ve Bülent Ertuğrul olaylarla ve Denizlispor’un kalan maçları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Denizlispor Başkan Yardımcısı Taner Atilla’nın açıklamalarının ardından ilk olarak sahada yaşananlara şahitlik eden kişilerden biri olan Necip İrdem aldı.

”Ankaragücü başkanın söylemi çok tatsız oldu. Tamamen mahalle ağzı. “Satılmış” dedi, hayvan ismi kullandı”

Necip İrdem Taner Atilla’nın açıklamaların üzerine maçta yaşanan olaylara dikkat çekti;“Ankaragücü, Türkiye’nin en büyük gözde kulüplerinden biri. Denizlispor’un böyle bir olayla anılması bizleri üzüyor. Fair-Play anlamında ödül alan bir takımız. Tel örgüyü kaldıran ilk takımız. Dünkü maçta ve maç sonrasında verdiğimiz röportajların tamamında tahrik edici hiçbir davranış ve söz yoktur. Hepsinde olmaması gereken sözler adı altında konuştular. Maçta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’da vardı. En büyük ayıbın ona yapıldığını düşünüyoruz. Ankaragücü başkanın söylemi çok tatsız oldu. Tamamen mahalle ağzı. “Satılmış” dedi, hayvan ismi kullandı. Bu nedenle ortam gerildi. Takım kaptanı kırmızı karttan sonra da polis kamerasına vurarak geçti. Kulübe yakışmayan hareketler yaptılar. İçimizde en büyük Hasan Önder ağabeyimiz. Dünkü maçta en büyük tatsızlığı yaşadı. Ankaragücü başkanı saldalyeyi kaldırıp kafasına vurma cürretini gösterdi. Bu yaşama da, saygıya da uymaz. Hasan ağabeyimize dikiş atıldı. Bizler akşam 22:30’a kadar karakoldaydık. İfadelerimizi verdik. Protokolde ismi geçen herkesten şikayetçi olduk. Misafirlerimizin yanında Pasolig’lerinin olmamasına rağmen İl Müdürlüğümüzden rica ettik. Kendilerini maça bu şekilde aldık. Fakat söylemlerin hiçbirisi orada olan olaylarla bağdaşmıyor. Bu olayların sporcularımızın alın terini gölgelemesini istemiyorum. Benim sahada savaşan aslan gibi oyuncularım vardı. Maçın son dakikasına kadar da bunu yansıttılar. İlk defa bu sezonda 90 dakika susmayan, takımı ateşleyip motive eden bir seyircimiz vardı. Denizlispor’un böyle bir olayla adının anılması nedeniyle taraftarlarımızda ve Türkiye’de ki futbol severlerden özür diliyorum” dedi.

” Ankaragücü kendisine başka bir rol yüklemiş ve kendi kendine başka bir dünya yaratmış”

Denizlispor As Başkanı Ali Fırat maçtaki olayları ve Denizlispor’un önünde oynayacağı maçları değerlendirdi;“Bu olayla ilgili çok üzgünüm. Kulüp başkanlığı yapıyoruz, bizlere yakışmayan davranışlar. Normal, sıradan insanların yapamayacağı şeyler yapıyoruz. Bazı insanlarsa maalesef bunları taşıyamıyor ve bunlarda insanı üzüyor. Bütün deplasmanlara giden bir yönetici olarak gidip Ankara’da dayak yesem hiç zoruma gitmez. Ama kendi evimde böyle bir şey yaşamak benim çok zoruma gidiyor. Böyle üzücü bir olayın maçın önüne geçmesi ayrı bir üzücü. Ankaragücü’yle ilgili bir paragraf açmak istiyorum; Sayın Cumhurbaşkanımızın bir televizyon programında Ankaragücü’nün bir üst ligte olması gerektiğini söylediğinden beri, Ankaragücü kendisine başka bir rol yüklemiş ve kendi kendine başka bir dünya yaratmış. Ben Ankara’ya gittiğim zaman turnikeden geçtim ve beni protokole çıkarmadılar. Ankara’da yasalar farklı da Denizli’de mi farklı işliyor? Ben Denizlispor’un kulüp yöneticisi, futbol şube sorumlusuyum. Ben protokole girerken turnikeden geçiyorum. Kamera kayıtları ve il gençlik buna şahit. Bizler bunu yapıyorak Ankaragücü başkanı neden yapmıyor? Bir kanun varsa herkes eşit olmalıdır. Ama dünkü galibiyete gelirsek gerçekten almamız gereken bir maçtı. Onların bütün ahlaksızlıklarına, edepsizliklerine rağmen, arkadaşlarımız savaşarak, onları sahaya gömerek cevabı vermişlerdir. Almamız gereken bir maçtı, ihtiyacımız vardı. Umarım bu seri önümüzdeki 5 haftada da devam eder. Aylardır düşme hattında duruyorduk. Hakederek aldık. Hakemin de hataları olmuş olabilir, o da insan sonuçta. Ama maç dün 3-1 değil de 6-1’de bitebilirdi. Bizde hakemin kararlarını incelediğimizde bizimde yanlış göreceğimiz şeyler olabilir. Geçen hafta yapılan toplantıda bizler adil olunmasını istedik. Bizler hangi konuda olursa olsun adil olunmasını istedik. Bir kulübe bir şey yapıyorlarsa diğerlerine de yapmalarını istedik. Önümüzdeki son 5 maçtan sadece Samsun maçından korkuyorum. Umarım Samsun’u da yener geri döneriz” dedi.

”Taraftarlarımızdan olay sırasında Ankaragücü yönetimine bağırdıkları için emniyet bizim taraftarımızı alıp götürdü”

Denizlispor’da Taraftarlardan sorumlu yönetici Muhammet Kaya, “Protokol tribününde yer bulamadığım için bir üst kata çıktım. Çok güzel bir atmosfer ve ambiyans vardı. Herkes takıma destek vermek için bağırıyordu. Herkes birlik oldu ve bir dakika bile susmadılar. İnşallah bu şekilde de devam edecek. Ben protokolde olay olduğunun farkında bile değildim, futbolcularda sorun olduğunu düşündüm. Taraftarlarımızdan olay sırasında Ankaragücü yönetimine bağırdıkları için emniyet bizim taraftarımızı alıp götürdü. Burada emniyette biraz bize destek çıkmalıydı. Onların susturulması lazımdı ama bizimkiler susturulmak istendi. İçeride kargaşa varken, yönetime saldırı olmuşken emniyet bizim taraftarları uzaklaştırıyor.

Eze Takıma Katılıyor

Sportif Direktör Bülent Ertuğrul maçı ve önlerindeki maçları değerlendirdi; “Takımda şu anda durum çok iyi. Maçın sonuna kadar istekli bir mücadele oldu. Herkes sahada yapması gerekeni yaptı. Takımımız milli takım arasında çok iti çalıştı. Ankaragücü’nü çok iyi analiz etti. Bunun sonucunda da takımımız galip geldi. Ama bu bir süreç. Önümüzde 5 hafta var. Bu haftalarda dengeler her an değişebilir. Takımımız bunun bilincinde çalışıyor. Sakat oyuncularda bu hafta hazır hale gelecek. Eze tempolu koşulara başladı. Önümüzdeki günlerde takıma katılacak. Kerem’inde hafta sonuna kadar iyileşmesi bekleniyor. Cezalımızda yok. Her şey yolunda gidiyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.