enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2511
EURO
34,7448
ALTIN
2.381,03
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C

Denizlispor’u transfer yasağı bataklığına kim sürükledi?

Denizlispor’u transfer yasağı bataklığına kim sürükledi?
A+
A-

Denizlispor, önceki yönetimden kalan transfer yasakları nedeniyle zor günler geçiriyor. Yeşil siyahlı kulübün Mehmet Uz Başkanlığındaki yeni yönetimi yaz transfer döneminde transfer yasağını kaldırarak düşük maliyetli bir takım kurmuştu. Ancak sezonun ilk yarısındaki sakatlıklar yeniden transfer zarureti doğurdu. Yeşil siyahlı yönetim devre arasında takıma takviye yapmak istese de geçmiş yönetimden kalan transfer yasakları ellerini kollarını bağladı. Transfer yasaklarına kurdaki büyük artış da eklenince ortaya kapkara bir tablo çıktı.

TRANSFER YASAĞI 118 MİLYON TL’Yİ BULABİLİR

Denizlispor yönetimi dün yaptığı açıklamada mevcut transfer yasağı miktarı 43 milyon 650 bin TL olarak açıklandı. 12 Ocak 2022 tarihine kadar 15 yabancı oyuncunun daha yasak listesine gireceği, gerekli olan miktar bugünkü döviz kuru ile 118 Milyon TL’yi geçeceği belirtildi. 

ÇETİN TEMLİK OLAYINI GÜNDEME GETİRDİ 

Denizlispor’da bu kriz ortamı hakimken önceki dönem Başkanı Ali Çetin’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Çetin, döneminde büyük tartışmalara neden olan temlik olayı hakkında, “Şahsımı ve tüm yönetim kurulunu 2 yıl boyunca temlikler nerede 100 milyon nerede diye ailelerimizin yanında bile tezahürat ve sosyal medya aracılığıyla haksızca yapılan eleştiri ve saldırıların yapıldığı herkes tarafından bilinmektedir. Ancak kulübümüzün gelirlerini ve geleceğini korumak amaçlı almış olduğumuz temlikte ne kadar haklı  olduğumuzu ve temlik sayesinde transfer yasağını kaldırıp, 20 transfer yapılmış. Toplamda 14 milyon 337 bin lira kulübümüzü devrettiğim andan itibaren bugün itibariyle t f f den gelen son bedel olan 1milyon 299 bin TL ile beraber son kuruşuna kadar ödenmiştir. Umarız bu haksız eleştiri ve çamur at izi kalsın mantığı ile bizleri karalayanlar bir nebze utanmışlardır. Gece gündüz demeden tüm yönetim kurulumuz ile birlikte başarısı için uğraştığımız Denizlispor’muzun hak ettiği başarılı günlere tekrardan döneceğine hiç şüphem yoktur.” açıklaması yaptı. 

TEMLİKLERLE TRANSFER YAPTIM DEDİ, BORÇLARI YENİ YÖNETİMİ BATAKLIĞA SÜRÜKLEDİ 

 Ali Çetin’in temlikler sayesinde transferlerin yapılabildiği yönündeki açıklama kamoyunun aklına  birçok soru getirdi. Temlik sayesinde yapılan transferlerin bugün kulübe transfer yasağı olarak döndüğü görüldü. Yapılan transferlerin parası ödenemediği için Denizlispor’a sadece sözleşme fesih tazminat bedeli 1 milyon 427 bin 534 TL +2 milyon 878 bin 705 Euro+22 bşn 500 Dolar oldu. Kulübün futbolculara maaş alacağı, fesih tazminat para cezası ve faiz nedeniyle borcu ise 6 milyon 11 bin 22 Euro+167 bin 486 dolar+5 milyon 974 bin 254 TL olarak kayıtlara geçti.

KAMUOYU ADINA SORUYORUZ?

Denizlispor’un bu borç batağına kim sürükledi?

Eski yönetim kulübe cebinden bağış yaptı mı?

Şuanki mali tablonun yükünü eski yönetim üstlenecek mi?

Eski yönetimin statta küfür ettiği için aldığı 2 milyon TL’lik ceza kulübe mi kalacak?

Eski oyuncular fesihlerle gönderilmek yerine anlaşma yoluyla gönderilemez miydi? Buradan kaynaklanan transfer yasağının sorumlusu kim?

ÖNCEKİ YÖNETİMDEN KALAN YASAKLAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.