enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Eskişehir’den Gelen Açıklamaya Yeşil Cephe’den Yanıt Geldi!

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, Spor Toto 1. Lig’in 22. haftasında oynanacak Denizlispor maçı öncesinde ‘intikam’ isteyen paylaşımının kamuoyunda tepki çekmesinin ardından bir açıklama yayınlamıştı. Eskişehir’den gelen bu açıklamaya Denizlispor taraftar gruplarından olan Yeşil Cephe’den de karşı açıklama geldi.

Eskişehir’den Gelen Açıklamaya Yeşil Cephe’den Yanıt Geldi!
A+
A-

18 Şunat Pazartesi günü Eskişehir’de oynanacak olan Eskişehirspor-Denizlispor maçı öncesi artan gerilim karşılıklı açıklamalar ile devam ediyor. Eskişehirspor taraftarlar birliği başkanı Murat Diri’nin ‘İntikam’ içerikli sosyal medya paylaşımının ardından tırmanan gerilim, gelen karşılıklı açıklamalar ile yeni bir boyut kazandı.

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Diri, “Son 3 senedir her Denizli’ye gidişimizde küfürler hakaretler yemiş ve otobüslerimiz taşlanmıştır. Ancak bizler bir kere bile Denizli’ye küfür etmedik ve hiç bir takım otobüsü taşlamadığımız gibi Denizlispor taraftarına da karşı bir eylem içerisine girmedik. Aksine sürekli kendileri girdi. Şimdi de çıkarabilecekleri olumsuzlukları bizim üzerimize yıkmak için bir girişim içerisindeler” ifadelerini kullanmıştı. Denizlispor’un önemli taraftar gruplarından biri olan Yeşil Cephe’den de Murat Diri’nin yaptığı açıklamaya karşı açıklama geldi.

Eskişehirspor’den Yapılan Açıklamyı Okumak için Tıklayınız

‘TUTARSIZLIĞI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ’

Yapılan açıklamada Diri’nin söyledikleri üzerine değerlendirmelerde bulunan Yeşil Cephe Taraftar Grubu, Eskişehirspor Nefer grubu tribün lideri Murat Diri’nin sosyal medya hesaplarından ‘’İntikam’’ içerikli mesajı daha da kızıştırmıştır. Akabinde bugün Murat Diri tarafından yapılan basın açıklamasında ‘’Son dönemdeki tüm çabalarımıza rağmen önümüzdeki pazartesi akşamı Denizlispor ile oynayacağımız maç öncesi sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili Denizlispor taraftarının farklı bir algı yaratma çabasını üzülerek gördük.’’ kısmını ise şaşkınlıkla okumuş bulunmaktayız. Buradaki tutarsızlığı ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. ifadelerine yer verdi.

İşte Yeşil Cephe Taraftar Grubu’nun yaptığı açıklamanın tam metni:

Denizlispor, Eskişehirspor ve Türkiye Tribünlerine;

18 Şubat Pazartesi akşamı oynayacağımız Eskişehirspor maçı öncesinde sosyal medyada, tribün forumlarında ve basında yazılan çizilenler bize bir açıklama yapma ihtiyacı hissettirmiştir.
2013 yılında rantsız, çorbasız, temiz ve güçlü bir Denizlispor Tribünü oluşturmak amacıyla çıktığımız yolculuğumuz başta bu şehrin son Efe’si olan Fatih Eroğlu’nun katledilmesi ile bambaşka bir boyut almıştır. Rahmetli Ağabeyimizi toprağa verir vermez tüm Türkiye tribünlerine yaptığımız çağrıda sporda şiddetin son bulmasını başka canların yanmaması gerektiğini yüksek sesle dile getirmiş ve o hafta oynanan Fethiyespor maçında 25 farklı tribünden dostlarımızı Denizli’mizde ağırlamıştık. Ve biz o gün demiştik ki:
Yeşil Cephe’nin düşmanı yoktur!
Yaşasın renklerin kardeşliği!

Sonrasında Denizli’ye gelen tüm Anadolu tribünleri ile dayanışmayı ve dost hukukunu gözetmeye çalıştık. Yine bu bağlamda 2 sezon önce hiçbir iddiamızın olmadığı ve sayıca az olacağımızı bile bile Denizli’mizde oynanan Denizlispor’umuz-Eskişehirspor karşılaşmasında Eskişehirli taraftarların ricası üzerine 1-3 NO’lu Kale arkası tribünün tamamının Eskişehirli taraftarlara verilmesinde yoğun çaba harcadık ve başardık. (İki hafta sonra ise Göztepe tribünü ile aynı konuda dayanıştık.) Maç günü şehrimize gelen Eskişehirspor taraftarlarını dernek lokalimizde ağırladık ve stadyuma girene kadar Denizli insanına yakışır şekilde misafir ettik. Stadyuma girer girmez ‘’Hoş geldiniz’’ tezahüratı yaparak dayanışma ve dostluk hukukunu hiçe sayan Eskişehirspor tribünleri ile maalesef gerilim başlamış oldu. Maçtan sonra Eskişehirspor taraftarını taşıyan otobüslerin yine herkesçe bilinen sözde Denizlisporlu bazı gruplar tarafından taşlanması ise gerilimin tuzu biberi olmuş oldu.

Öncelikli olarak şunu söylemeliyiz ki, Yeşil Cephe grubu, Rahmetli Fatih Ağabeyimizi bizim kadar seven diğer gruplar ve münferit Denizlisporlular’ın tribün kültüründe otobüs taşlamak kesinlikle söz konusu değildir. Denizli’de buna benzer olayları yapanlarla biz deplasmanda dahi yan yana gelmeyerek duruşumuzundan bugüne kadar taviz vermedik.
2 senedir bir biçimde sosyal medyada yaşanan laf dalaşları yine bir Eskişehirspor-Denizlispor maçı öncesi ayyuka çıkmış durumda. Bu durumu Karabükspor-Eskişehirspor maçı esnasında Eskişehirspor’lu taraftarların maçın ikinci yarısında sürekli olarak ‘’ ………… şampiyon Eses yazdıracağız’’ tezahüratı ve Eskişehirspor Nefer grubu tribün lideri Murat Diri’nin sosyal medya hesaplarından ‘’İntikam’’ içerikli mesajı daha da kızıştırmıştır. Akabinde bugün Murat Diri tarafından yapılan basın açıklamasında
‘’Son dönemdeki tüm çabalarımıza rağmen önümüzdeki pazartesi akşamı Denizlispor ile oynayacağımız maç öncesi sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili Denizlispor taraftarının farklı bir algı yaratma çabasını üzülerek gördük.’’ kısmını ise şaşkınlıkla okumuş bulunmaktayız. Buradaki tutarsızlığı ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bahsi geçen açıklamanın sonunda ortaya konulan ‘’Denizli’den şehrimize gelecek olan Denizli halkı bizlere ne kadar kötü davranış göstermiş olsalar dahi üstat Yunus Emre’nin dediği gibi SEVELİM SEVİLELİM sözünü düstur edinen sevgi, hoşgörü ve tevazu sahibi bir şehrin evlatları olarak; şehrimize gelen herkesin canı bizlere emanettir. Misafirperverliğimizi her daim gösteririz.‘’ yapıcı çağrıyı ise olumlu olarak karşılıyoruz.

Anadolu takımlarının birbirleri ile şiddetten uzak dostça bir tutum alması ve dayanışma ortamının inşa edilmesinin her sene bir bir eriyen şehir takımlarının yeniden ayağa kalkması adına tarihsel bir sorumluluk görüyoruz. Biz bu noktada üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Renktaşlarımız, Eskişehir deplasmanına şampiyonluk mücadelesi veren takımımızı desteklemeye gidiyoruz. Olası durumlarda kendimizi savunmaktan başka bu sürece zarar verecek herhangi bir eylemlilikten kaçınmanızı istiyoruz. Sosyal medyada ise hiçbir takım taraftarı hakkında yorum yapmamanızı özellikle rica ediyoruz.

FATİH EROĞLU ÖLÜMSÜZDÜR!
Yeşil Cephe

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.