enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Süper Lig’de yayın gelirleri dağılımı belli oldu!

Süper Lig’de sezon 16 Ağustos’ta açıldı. Sezon öncesi yayıncı kuruluşla yaşanan anlaşmazlıklar gündemi uzun süre meşgul etse de sorunun giderilmesini ardından Süper Lig’deki yayın gelirleri dağılımı belli oldu.

Süper Lig’de yayın gelirleri dağılımı belli oldu!
A+
A-

Süper Lig’de yeni sezon öncesi yayıncı kuruluş BeIN Sports ile yaşanan ‘kur’ anlaşmazlığı büyük bir endişeye neden olmuştu. Yayıncı kuruluş maç yayınları bedelinin sabit kurdan ödenmesi ve düşürülmesi talebinde bulunmuş ancak Süper Lig ekipleri bu teklifi reddetmişti. ‘BeIN Sports’ Türkiye’den çekilecek mi’ tartışmaları esnasında araya TFF’nin girmesiyle uzlaşma sağlandı ve yayın hakkı bedelinin 5.80 TL sabit kurdan yapılmasına karar verildi.

Anlaşmanın sağlanmasının ardından Süper Lig’de yayın geliri olarak 18 kulübe dağıtılacak miktar 2 milyar TL olarak belirlendi.

PEKİ KULÜPLER NE KADAR PARA KAZANACAK?

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunu şampiyon tamamlayan kulüp maksimum 230 milyon TL kazanacak. Tüm Süper Lig ekiplerine ise katılım payı olarak 37.8 milyon TL dağıtılacak.

GALİBİYET-BERABERLİK

Süper Lig’de takımların alacağı her galibiyete 2.7 milyon TL ödenecek. Beraberlik durumunda ise bu para ikiye bölünecek.Şampiyon olan takıma 35.6 milyon TL, ikinciye 28.5 milyon TL, üçüncüye 21.4 milyon TL ve dördüncü bitiren takıma da 14.3 milyon TL ödeme gerçekleşecek.

ŞAMPİYONLARA EK GELİR

Geçmiş yıllarda şampiyonluk yaşayan kulüpler ek gelire de sahip olacak. Buna göre, Galatasaray’a 70.4 milyon TL, Fenerbahçe’ye 60.8 milyon TL, Beşiktaş’a 48 milyon TL ve Trabzonspor’a 19.2 milyon TL dağıtılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.