enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3762
EURO
34,7786
ALTIN
2.394,49
BIST
10.238,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Özel Çocuklarla GOALBOOL Maçı Yaptılar

Özel Çocuklarla GOALBOOL Maçı Yaptılar

Merkezefendi Belediyesi’nin Görme Engelliler Özel Eğitim Okul’nda yapımını tamamladığı GOALBOOL Kapalı Spor Salonun açılışı bugün gerçekleştirildi.

 

Merkezefendi Belediyesi Görme Engelliler Özel Eğitim Okul’nda depo olarak kullanılan binayı yenileyerek GOALBOOL Kapalı Spor Salonun haline getirdi. Bu salonun açılışı için bugün Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu,veliler,öğretmenler, öğrenciler ve sporcularının eşliğinde açıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Vali Hasan Karahan’ın açılış konuşmalarının ardından GOALBOOL sporcuların gösteri maçı düzenlendi. Sporcuların maçının ardından Vali Hasan Karahan, AK Parti Milletvekili Şahin Tin ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu sahaya çıktı. Sporcular ile maç yapan protokol üyeleri maçı 2-0 kaybetti.

Görme Engelliler Özel Eğitim Okul’nda açılan GOALBOOL Kapalı Spor Salonun açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının açılışı ile başladı. Ardından kürsüye gelen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Subaşıoğlu;”Dünya standartlarında bir saha oldu”

Muhammet Subaşıoğlu;”Bugün İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Okulu Konferans Salonu ve Çamlık Özel Eğim Okul Kuaför ve Bakım Salonu’nun açılışlarını gerçekleştirdik. Burada da GOALBOOL Kapalı Spor Salonun açılışını gerçekleştireceğiz. Merkezefendi Belediyesi olarak hersene 11. sınıfdaki yaklaşık 4 bin öğrencimizi ”Haydi Gençler İstabul’a” projemizle İstanbul’a gönderiyoruz. Üniversite tercihi öncesi çocuklarımızın özgüven kazanması için İstanbul’a götürüyoruz. Yine Merkezefendi sınırlarındaki çocuklarımıza ”Arabandan in, Bisiklete bin” projemizle bisiklet hediye ediyoruz. Bu proje ile toplam 21 bin bisiklet hediye ettik. Biz Merkezefendi Belediyesi olarak gençlik ve sporun iç içe olmasını düşündüğümüz için, bir de spor eğitim merkezi açarak ücretsiz eğitim vereceğiz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz GOALBOOL sahası daha önce okulun deposu olarak kullanılıyordu. Okul müdürümüz ve velilerimizin talebi üzerine bu depoyu yeniden tasarlayarak dünya standartlarında bir GOALBOOL sahası haline getirdik. Hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

Şahin Tin;”Onlar kalp gözleriyle görüyorlar”

Muhammet Subaşıoğlu’nun ardından söz alan AK Parti Milletveki Şahin Tin görme engelli sporcuların kullandığı VR gözlükle konuşmasını yaptı. Görme engellileri anlamanın önemli olduğunu vurgulayan Tin;”Öncelikle şunu söylemek isterim. Görme engelli olan kardeşlerimizn kalp gözleri açık, o şekilde görüyorlar dünyayı. Görmemek zor bunu hepimiz biliyoruz. Bizlerin görevi ise bu yaşamı kolaylaştırmaktır. Biz AK Parti Hükümeti olarak 15 yıl önce engelli vatandaşlarımız için ilk yasayı çıkardık. Çocuklarımız bu engeli aşıp Finlandiya’da düzenlenen turnuvada 2. olmuşlar. Tekrar söylüyorum bu şekilde yaşamak zor, ama bizim de görevimiz bunu kolaştırmak”dedi.

Vali Karahan;”Onların daha fazla şeyler başaracağına inanıyoruz”

Açılışta son olarak Vali Hasan Karahan söz aldı. Vali Karahan Finlandiya’da 2. olan milli sporculara yeni madalyalar beklediklerini belirtti ve söz aldı. Vali Karahan;”Bu salonu bize kazandıran başta Merkezefendi Belediyesi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Görme engelli kardeşlerimiz çok zor şartlarda yaşamalarına rağmen, Finlandiya’da yapılan turnuvada ikinci olmuşlar. Bizler onların daha fazla şeyler başaracağına inanıyor ve şampiyonluklar bekliyoruz.”dedi.

Açılış konuşmaların ardından GOALBOOL sporcuları protokol üyeleri ve velilerin izlediği bir gösteri maçı düzenlediler.

Milli Sporcular:2 Protokol:0

Sporcuların maçının ardından Vali Hasan Karahan, Milletvekili Şahin Tin ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu vr gözlüklerini takarak sporculara rakip oldular. Milli sporcular protokol üyelerini 2-0 yenerek galibiyete ulaştı.

Maçın ardından Vali Karahan, Milletvekili Tin ve Başkan Subaşıoğlu Finlandiya’da ödül alan sporculara madalyalarını takdim etti. Ayrıcı Vali Karahan Başkan Subaşıoğlu’na bu tesisi okula kazandırdığı için bir plaket verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.