enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3734
EURO
34,6682
ALTIN
2.413,36
BIST
10.119,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Sarayköysporlu Genç Forvetin Ölümünde İhmal mi Var?

Denizli Süper Amatör Ligi’nde oynanan Yeşilköyspor-Sarayköyspor maçının 35. dakikasında Sarayköyspor’un Nijeryalı forveti Ekundayo kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Yaşanan talihsiz olayda ihmal olduğu iddia edildi. 

Sarayköysporlu Genç Forvetin Ölümünde İhmal mi Var?
A+
A-

Denizli’de amatör küme oyuncusu 23 yaşındaki Nijeryalı forvet Ekundayo Ebenezer Mawoyeka, Denizli Süper Amataör Ligi’nin 7. hafta mücadelesi olan Yeşilköyspor-Sarayköyspor maçının 35. dakikasında bir anda yere yığılmıştı. Yere yığılmasının ardından ilk müdahaleyi sağlıkçı Adnan Kaya yapmıştı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Ekundayo hemen Ambulans ile Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

‘SAHADA AMBULAS OLMADIĞI İÇİN VEFAT ETTİ’

Yaşanan talihsiz olayın ardından Ekundayo’nun ölümünde ihmal olduğu, saha kenarında hazır bir ambulans bulundurulmadığı iddia edilmişti. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Denizli Beşiktaşlılar Derneği, konu ile ilgili üzüntülerini ve tepkisi belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Süper Amatör Lig takımlarından Sarayköyspor’un Nijeryalı Futbolcusu Ekundayo Ebenezer Mawoyeka’nın bu gün Servergazi Sahasında Yeşilköyspor ile oynanan müsabaka esnasında geçirdiği kalp krizinin ardından sahada ambulans olmadığı için vefat etti.

Merhuma Allah’tan Rahmet, Sarayköyspor kulübüne baş sağlığı dileriz.

Amatör spor kulüplerinde evine ekmek götüren kardeşlerimizin de insan olduğunu unutmadan maçlara gözlemci veya polis gelmeden nasıl başlamıyorsa sağlık ekibi olmadan bu maçların nasıl oynatıldığının, nasıl bir ihmalin olduğunun takipçisi olacağımızı bildiririz!

SAYGILARIMIZLA …”

İHMAL İDDİALARI HAKKINDA FEDERASYONDAN İLK AÇIKLAMA

Basında öne sürülen bu iddialarla ilgili Denizli Deda Haber, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yetkililerine ulaştı. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, ‘Amatör müsabakalarda sağlıkçıların bulunma zorunluluğu olduğu, ancak ambulans tasis etme gibi bir prosedürün yer almadığı’ ifade edildi. Bahsi geçen talihsiz olayda ihmalin olmadığı, ilk müdahaleyi saha kenarından bulundurulan sağlıkçının yaptığı konunun ciddi olmasının anlaşılmasının ardından ambulans çağrılarak hastanede müdahale edildiği ve genç futbolcunun tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. Konu ile ilgili DASKF Başkanı Feyyaz Ceşen’in de konu ile ilgili kapsamlı bir açıklamada bulunacağı ifade edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.