enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4456
EURO
34,7820
ALTIN
2.440,03
BIST
9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Küçük Amal, PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğrencileri Tarafından Karşılandı

Küçük Amal, PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğrencileri Tarafından Karşılandı
A+
A-

Yerel malzemeleri ve yerel pratikleri, kentsel hafıza konuları ile birleştiren Rastminus Tasarım Ekibi 2020’den beri İncilipınar Parkı yakınındaki mekânlarında fikirlerini üretmekte ve sergilemekte, çeşitli çevrimiçi ve yüz yüze etkinliklerde yer almaktalar. Rastminus ekibi Sarı Denizaltı Sanat İnisitayifi aracılığı ile Küçük Amal’ın yürüyüşüne dâhil oldu, Denizli’de yer seçimi, yerleştirmelerin yerel paydaşlar aracılığı ile üretilip monte edilmesini üstlendi. Bu süreçte Mimarlık eğitimleri boyunca kent ile kurulan ilişkiler bazen yerel üreticilere ulaşmak, bazen de kentin çekici mekânlarını tespit etmek adına bu sürecin önemli parçaları oldu.

Good Chance Tiyatrosu ve Handspring Kukla Tiyatrosu tarafından hayata geçirilen Küçük Amal; The Walk – Yürüyüş adlı proje kapsamında, 27 Temmuz’da Gaziantep’ten yola çıkan Küçük Amal adındaki 9 yaşında Suriyeli bir mülteci kız çocuğunu simgelemektedir. 3,5 metre boyundaki Küçük Amal adlı kukla proje çerçevesinde Türkiye-Suriye sınırından Yunanistan, İtalya, Fransa, İsviçre, Almanya ve Belçika üzerinden Birleşik Krallık’a uzanan yolculuğunu anlatılmaktadır. Küçük Amal’ın Türkiye turnesi kapsamında; Gaziantep, Adana, Tarsus, Mersin ve Antalya ziyaretlerinden sonraki durağı Denizli Pamukkale oldu.

The Walk – Yürüyüş Projesi olarak adlandırılan bu yolculuğun sanat yönetmenliğini Amir Nizar Zuabi üstlenirken, Türkiye yapımcılığı da İKSV ve Kültür Yöneticisi Recep Tuna tarafından üstleniliyor. Tüm sürecin bir belgesel ile sunulacağı Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Pamukkale’de olan Amal, Rastminus Tasarım Kolektifi ve İzmir’den Sarı Denizaltı Sanat İnisiyatifi katkılarıyla Kaleiçi Çarşısında ‘The Memory of Wall’ adlı Yücel Tunca’nın küratörlüğünü üstlendiği fotoğraf sergisindeydi. Sergide Sarı Denizaltı Sanat İnisiyatifi sanatçılarının fotoğraflarını çarşının bazen kepenk, bazen de duvarlarına 15 adet projeksiyon ile yansıtılarak bir rüya atmosferi oluşturuldu. Çarşı kapanıp tüm kepenkler indikten sonra Küçük Amal sergide kendi gibi göçmen diğer insanları bu rüya atmosferi içerisinde görüp bu yolculukta yalnız olmadığını anladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.