enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3833
EURO
34,7469
ALTIN
2.432,22
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Otizmli Çocuklar İçin Protokol İmzalandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Denizli Valiliği arasında, otizmli çocukların erken teşhisi ve tedavisinde işbirliği sağlanması ve özel bir eğitimden geçirilerek topluma kazandırılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Otizmli Çocuklar İçin Protokol İmzalandı
A+
A-

PAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Eğitimde İş Birliği’ protokolü imzalandı. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen protokol törenine, Vali Hasan Karahan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Uzman Dr. Ahmet Büber ve Öğretim Üyesi Dr. Ömer Başay katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile PAÜ Tıp Fakültesi arasında imzalanan Eğitimde İş Birliği Protokolü çerçevesinde otizmli çocukların erken teşhisi ve tedavisinde işbirliği sağlanması ve özel bir eğitimden geçirilerek topluma kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi. 
Rektör Bağ imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin kentteki otizmli öğrencilere, çocuklara yönelik bir proje olduğunu hatırlattı. 

“GİDEREK ARTAN BİR OTİZM ORANI VAR” 

Törende konuşan Vali Karahan’da projenin önemine dikkat çekerek, “Maalesef sebepleri tam anlaşılamasa da giderek artan bir otizm oranı var. Önceden bindelik rakamlardaydı şimdilerde yüzdelik rakamlara indi diye biliyorum. Tabi bu konuda ailelerin, özellikle annelerin bilinçli olması gerekmektedir. Çocuğunu dikkat edip farklı bir durumu varsa ilgili hekime ulaştırılmasının sağlanması ve yine okulda da öğretmenlerinin dikkatli olup otizmin belirtilerini erken fark edip ilgili hastane ya da ilgili doktora ulaştırması tedavi açısından büyük önem arz ediyor. Bunu sağlamak için böyle güzel bir proje PAÜ Tıp Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla gerçekleşiyor” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından protokol için imzalar atıldı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.