enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1843
EURO
34,9989
ALTIN
2.510,73
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C

PAÜ İLTAM ile Sanayiye Analiz Desteği Sağlanacak

PAÜ bünyesine kazandırılan beş yeni ileri teknolojik cihaz sayesinde hizmet ağı genişletilen İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLTAM), sanayide gerçekleştirilen proje çalışmaları için ihtiyaç duyulan testlere yönelik hizmet veriyor.

PAÜ İLTAM ile Sanayiye Analiz Desteği Sağlanacak
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi bünyesinde 2016 yılına kadar atıl bir şekilde duran ve gelişmiş laboratuvar sistemleri ile ileri teknoloji uygulama ve araştırma merkezine dönüştürülerek 2017 yılında faaliyete geçen İLTAM, yaklaşık 8 bin 363 metrekare kullanım alanına, kullanıma açık 9 adet laboratuvara ve 1 adet konferans salonuyla hizmet veriyor. İLTAM, araştırma ve geliştirme aşamalarında bilim ve teknolojinin gelişmesi için üniversitelerin, kamu kuruluşlarının ve özel kuruluşların ortak ihtiyacı olan ileri teknoloji düzeyindeki cihazları bünyesinde bulunduruyor. Farklı tematik alanlarda çalışma olanakları sunan merkez, kaliteli insan gücünün sürekli eğitimini sağlayarak ve bilgi birikimini arttırarak verimli ve etkin bir çalışma ortamı oluşturmak hedefi ile hizmete girdi. 


İLTAM Müdürü Prof. Dr. Hamza Korkmaz Alpoğuz, PAÜ’nün imkânlarıyla yapılan laboratuvarların uygulama açısından sadece Denizli’ye değil tüm Türkiye’ye fırsat ve olanaklar sağlayacağını ifade etti. Prof. Dr. Alpoğuz, İLTAM’nın PAÜ ile sanayide gerçekleştirilen proje çalışmaları için ihtiyaç duyulan testlere yönelik hizmetler verdiğini belirterek, Şimdiye kadar yapılmış olan analizlerin yüzde 41,5’inin sanayiye hizmet olarak sunulduğunu kaydetti. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.