enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1784
EURO
34,9535
ALTIN
2.426,34
BIST
10.723,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Açık
31°C

PAÜ Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Topluluğundan İki Konferans

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) lisans eğitimine yeni başlayan Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Koruma ve Onarım Bölümü öğrencilerine bölüm hakkında bilgi verme amacıyla PAÜ Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Topluluğu tarafından: “Sualtı Çevre Koşullarının İN-Sutu Korumaya Etkisi” ve “Restorasyon Projelerinde Süreç Yönetimi” başlıklı iki adet konferans düzenlendi.

PAÜ Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Topluluğundan İki Konferans
A+
A-

 “Sualtı Çevre Koşullarının İN-Sutu Korumaya Etkisi”

Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonunda gerçekleştirilen  “Sualtı Çevre Koşullarının İN-Sutu Korumaya Etkisi” başlıklı konferansa Fen Edebiyat Fakültesinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Araştırma Görevlisi Hiranur Gültekin’in konuşmacı olarak davet edildiği konferansta; Sualtı alanında çalışanlar için restorasyon ve konservasyon aşamalarında ortak çalışmaların önemine dair bilgiler verildi.

“Restorasyon Projelerinde Süreç Yönetimi”

Pamukkale Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Topluluğunun öncülüğünde gerçekleştirilen bir diğer konferansın konusu ise: “Restorasyon Projelerinde Süreç Yönetimi” idi. Yüksek Mimar Betül Aydın Cura’nın konuşmacı olduğu konferansın temel amacının Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü öğrencileri ile Arkeoloji bölümü öğrencilerinin alanlarında gelişim sağlaması, aynı zamanda mimari restorasyonun yasal süreçleri hakkında bilgi edinerek gelecek dönemlerde çalışmak istedikleri alanları bilinçli olarak seçmelerinin sağlanması olduğu ifade edildi.

Ülkemizde tescilli taşınmaz kültür varlıklarının mevcut durumunun belgelenmesi ve restorasyon projesinin hazırlanabilmesi sürecinin aşamalarını anlatan konuşmacı Betül Aydın Cura, hatalı restorasyonun sebepleri ve yasal prosedürdeki eksiklikler üzerine tartışma ve sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından bu alanda çalışmak isteyen öğrencilere yönelik olarak: “Değerli kültür varlıklarımızı gelecek nesillere aktarabilmemiz için koruma alanındaki eğitim programlarına oldukça ihtiyacımız var. Bu programda eğitim gören siz değerli arkadaşlara seçtiğiniz bir alanda uzmanlaşmanızı öneririm bu taşınabilir kültür varlığı olabilir, taşınmaz kültür varlığı olabilir. Restorasyon çok geniş ve kapsamlı bir alan her alanda uzman olamayız” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.