enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2033
EURO
35,1015
ALTIN
2.472,41
BIST
10.170,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Açık
33°C

PAÜ’de Öğretmenlik Mesleğinin Geleceği Konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Öğretmenlik Mesleği ve Geleceği’ adlı panelin konukları; Prof. Dr. Ali Ekber Şahin, Prof. Dr. Ekber Tomul, Doç. Dr. Tuncay Akçadağ oldu.

PAÜ’de Öğretmenlik Mesleğinin Geleceği Konuşuldu
A+
A-

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Bilge Can ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kazım Çelik’in moderatörlüğünü üstlendiği panelde ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Ekber Şahin ‘‘Yeni Nesil Öğretmenliğin Muhafazakâr Tarafı’’ adlı sunumunu gerçekleştirdi. Katılımcılara öğretmenliğin değişmeyen yönlerini anlatan Prof. Dr. Şahin, Dârülmuallimîn’den Köy Enstitülerine, Köy Enstitülerinden yeni nesil öğretmenliğe bu mesleğin 170 yıllık bir geçmişi olduğunun altını çizdi. Öğretmen eğitimine ilişkin geçmişten günümüze gelen köklü değerlere sahip olunduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, bu değerlerin doğru tespiti ile yetiştirilen yeni nesil öğretmenlere de doğru yön verilebileceğini söyledi.

Panel, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekber Tomul’un gerçekleştirdiği ‘‘Gelecek ve Değişen Öğretmen Rolleri’’ adlı sunum ile devam etti. Öğretmenlik mesleğinin değişen yönlerini ele alan Prof. Dr. Tomul, 21.yy yeterlilikleri ve dijital teknolojilere değinerek Öğretmenlik mesleğinde değişimin çok hızlı olduğunu dile getirdi. Hem mesleki anlamda öğretmenliğin hem de öğrencilerin çağımızda hızla değiştiğine değinen Prof. Dr. Tomul, öğrencilerden beklenen becerilerde bir farklılaşma yarattığını ve bunun öğretmenlerin rollerine de yansıdığını ifade etti.

Son olarak, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay Akçadağ tarafından ‘‘Hizmet İçinde Öğretmen Yetiştirme’’ konulu sunum yapıldı. Sunumda, son dönemlerde gündeme gelen bir öğretmenin niteliğini nasıl artırabiliriz, neler yapabiliriz algısı üzerinden değerlendirmeler yapan Doç. Dr. Akçadağ, öğretmen yetiştirmede hizmet öncesi eğitim ve hizmet içi eğitim olarak iki yol bulunduğunu söyledi. Hizmet öncesi eğitimdeki açığı kapatmak adına hizmet içi eğitimin önemine değinen Doç. Dr. Akçadağ öğretmeni nasıl yetiştirmeliyiz, geçmişten günümüze taşınan deneyimlerden nasıl faydalanmalı, geleceğe nasıl bir yön çizilmeli gibi konularda görüşlerini aktardı.

Programın sonunda, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru; Prof. Dr. Ali Ekber Şahin, Prof. Dr. Ekber Tomul, Doç. Dr. Tuncay Akçadağ, Dr. Öğr. Üyesi Kazım Çelik’e panele katılım ve katkılarından dolayı teşekkürlerini sunarak belge takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.