enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3144
EURO
34,8523
ALTIN
2.408,53
BIST
10.278,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Programlama ve Robotik Öğretimi: Ne, Neden, Nasıl?

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Özçınar, Çarşamba Seminerleri kapsamında “Programlama ve Robotik Öğretimi: Ne? Neden? Nasıl?” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Programlama ve Robotik Öğretimi: Ne, Neden, Nasıl?
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen Çarşamba Seminerlerinin bu haftaki konuğu Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Özçınar oldu. Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı, öğretim elemanları, Bahçeşehir Koleji öğrencileri ve öğretmenleri ile üniversite öğrencileri katıldı.

“Programlama ve Robotik Öğretimi: Ne? Neden? Nasıl?” konulu sunum yapan Doç. Dr. Hüseyin Özçınar, bilgisayar programlamanın herkese öğretilmesi düşüncesinin neredeyse bilgisayar programlama tarihi kadar eski olduğunu söyledi. Doç. Dr. Özçınar, “Ancak geçmişte farklı gerekçelerle, farklı zamanlarda yaygınlaşan bu düşünce çoğunlukla kısa zaman içerisinde sönümlenmiştir. Bu durum bilgisayar programlama eğitimini herkese vermekteki beklentilerimiz ile ilişkilidir. Son on yıldır “sistemlerin tasarımı ve insan davranışlarının anlaşılması için bilgisayar biliminin temel kavramlarından yararlanmak” olarak tanımlanan hesaplamalı düşünme alışkanlığının kazandırılması için programlama ve robotik öğretimi birçok ülkede ilk ve ortaokul programlarının bir parçası haline gelmiştir. Ancak bilimsel araştırma bulguları programlama öğretiminin amaçlanan bazı kazanımları sağlayamayabildiğini ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Soru-cevap şeklinde devam eden sunumun sonunda Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı tarafından Doç. Dr. Hüseyin Özçınar’a teşekkür belgesi takdim edildi ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.