enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1913
EURO
35,0802
ALTIN
2.458,34
BIST
10.281,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Açık
33°C

Vantrolog Çiğdem Dağtekin’i ve Marmelat’ı Çocuklar Çok Sevdi

PamukkaleÜniversitesi Hastaneleri Başhekimliği ve PAÜ Düşlerden Gülüşlere Topluluğu ilebirlikte Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yataklı Servisi’nde düzenlediğietkinlikte Vantrolog Çiğdem Dağtekin ve Marmelat, tedavi gören çocuklarla buluşturdu.

Vantrolog Çiğdem Dağtekin’i ve Marmelat’ı Çocuklar Çok Sevdi
A+
A-

Etkinliğe, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof.Dr. İbrahim Türkçüer başta olmak üzere PAÜ Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yataklı Servisi’nde tedavi gören çocuklar ve aileleri ile birlikte hastane personeli katıldı.

PAÜ Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yataklı Servisi’nde tedavi gören çocuklar ile bir araya gelen Vantrolog Çiğdem Dağtekin’ın Marmelat ile birlikte sunduğu kukla gösterisi çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü.

Gösterinin sonunda, konuşma yapan PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, ‘‘Hastalarımıza sağlık hizmeti verirken bir yandan da sosyal ve psikolojik açıdan destek olmak vemoral vermek için bu tür faaliyetlere çok önem vermekteyiz. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz kaliteli projelerden biri oldu bu gösteri bizler için.Vantrolog Çiğdem Dağtekin ve Marmelat’ı Üniversitemiz Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nde tedavi gören çocuklarımızla buluşturmak üzere en kısa zamanda yeniden ağırlamak isteriz.’’ şeklinde konuşarak teşekkürlerini sunan Başhekim Prof. Dr. Türkçüer, Vantrolog Çiğdem Dağtekin’e çiçek ve plaket takdim etti.

Son olarak PAÜ Düşlerden Gülüşlere Topluluğu Üyeleri, Vantrolog Çiğdem Dağtekin’e destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerini sunarak hediye takdim etti.

VANTROLOG NEDİR?

Ses sanatlarında sesin kullanımına dair teknikler bulunmaktadır. Bunlardan biri de vantrologlardır. Vantrolog, gösteri amaçlı sesi kullanan kişinin sesin başka bir kaynaktan geldiğine inandırmasıdır. Ses, farklı ses kaynaklarından çıkıyormuş gibi algılanır.

Vantrolog, ses çıkarma tekniklerini kullanarak ses tellerinin kasılmasını sağlar. Sesini boğuklaştırabilir. Sesi çıkarırken dudakları hareketsiz, böylece sesin başka bir kaynaktan çıktığı sanılmaktadır. İzleyicinin dikkatini dağıtmak için de Pandomim yapmaktadır.

Vantrologlar, tarihte yine eğlence amacıyla Antik Yunan, Antik Mısır döneminde de gösteri yapan kişilerdir. Tarihten günümüze kadar ses oyunları ilginçliğini koruduğu için varlığını korumuştur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.