enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Uzay Ülkesi Kuruluyor

Uzay Ülkesi Kuruluyor
A+
A-

Uzayda ilk kez bir ülke kurulacak. Asgardia ismi verilen ülkeye yerleşmek için 300 bin talep var. En çok talep gösteren Ülke ise Türkiye, tam 43 bin kişi uzay ülkesine yerleşmek için başvuruda bulundu.

Dünya dışında yeni bir ülke kurulması konusunda yapılan çalışmalar sonunda uzayda Asgardıa adı verilen bir ülke kuruluyor. Yüz binlerce kişi bu çılgın projeye başvuru yaptı.

En Çok Başvuru Türklerden

Uzayda kurulması planlanan ülke için dünya üzerinde 300 bin başvuru var. Başvuru yapan ülkeler arasında ilk sırayı 43 bin kişi ile Türkler alıyor. Yapılan açıklamada 226 ülkeden 300 bine yakın başvuru alındığı belirtildi. 43 bin başvuru ile ilk sırayı alan Türkler aldı. Türkleri, Çinliler, Amerikalılar ve Endonezyalılar izledi.

Asgardıa’nın Ülke Olması için BM’ye Başvuru Yapılacak,

Dünya üzerinde büyük ilgi gören yeni ülke projesi için Birleşmiş Milletlere başvuru yapılacak. Başvuru için gereken 100 bin imza fazlasıyla toplanmış durumda. Asgardıa ülkesinin fikir babası ise Igor Ashubeylı. Igor Ashurbeylı bir bilim adamı, Asgardıa’nın kendi kural ve yasaları ile bir uzay ülkesi olmasını istediğini belirtiyor. Yerleşen vatandaşların ise dünya yörüngesinde bir uyduda çalışıp konaklaması planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.